CORONAVIRUS| OMS a aprobat testarea remediilor naturiste africane în lupta împotriva pademiei

CORONAVIRUS| OMS a aprobat testarea remediilor naturiste africane în lupta împotriva pademiei
Foto: Pixabay.com

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit regulile pentru testarea remediilor din plante africane în lupta împotrivanoului coronavirus. Directorul pentru Sănătate Universală în cadrulbiroului regional pentru Africa al OMS a declarat că, dacă medicamentul bazat pe medicina tradiţională este sigur şi eficace, se va recomanda producerea acestuia pe scară largă, potrivit BBC.

În Africa au existat peste 1,3 milioane de cazuri și peste 33.000 de decese raportate. Testele clinice pentru medicamente și vaccinuri pot fi realizate și aprobate în mai puțin de 60 de zile, conform regulilor Forumului African pentru Reglementarea Vaccinurilor, a declarat dr.Tumusiime.

În toată lumea sunt dezvoltate aproape 140 de vaccinuri pentru noul coronavirus, majoritatea fiind testate pe oameni în cadrul studiilor clinice.

„Adoptarea documentelor tehnice privind eficacitatea medicamentelor pe bază de ierburi va da asigurări că nu se vor face compromisuri în privința siguranței sănătății participanților la teste”, a arătatprof. Motlalepula Gilbert Matsabisa, șeful Comitetului de Experți.