CORONAVIRUS | OMS anunță un număr record de noi infectări la nivel mondial. Aproape 308.000 de noi cazuri de COVID-19, înregistrate în 24 de ore

CORONAVIRUS | OMS anunță un număr record de noi infectări la nivel mondial. Aproape 308.000 de noi cazuri de COVID-19, înregistrate în 24 de ore

Record al numărului zilnic de infectări cu noul coronavirus, la nivel mondial. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) anunță că în ultimele 24 de ore au fostconfirmate nu mai puțin de 307.930 de cazuri de COVID-19, informează BBC.

Record de cazuri de COVID-19 la nivel mondial

Astfel, în acest moment, bilanțul global al contaminărilor cu SARS-CoV-2 se apropie de pragul de 30 de milioane.

Și numărul victimelor în rândul pacienților diagnosticați cu COVID-19 a crescut în ultimele 24 de ore. 5.500 de persoane infectate au murit, astfel că bilanțul total al fatalităților, la nivel mondial, a ajuns la 917.417, potrivit datelor OMS.

Statele Unite ale Americii, India și Brazila rămân țările cu cele mai mari creșteri în ceea ce privește cazurile de infectare cu noul coronavirus. India a înregistrat duminică 94.372 de noi infectări, 45.523 de noi cazuri au fost confirmate în SUA, în timp ce în Brazilia au fost înregistrate 43.718 de noi infectări.

În ceea ce privește victimele înregistrate în rândul pacienților cu COVID-19, SUA și India au raportat, împreună, peste 1.000 de decese, în timp de autoritățile din Brazilia au anunțat că 874 de persoane testate pozitiv cu SARS-CoV-2 au murit în ultimele 24 de ore.

Aproape 30 de milioane de oameni s-au infectat cu noul coronavirus de la începutul pandemiei

Potrivit datelor disponibile, la ora redactării acestei știri, pe siteul worldometers.info, de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, la nivel mondial au fost confirmate 29,1 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care peste 21 de milioane de pacienți s-au vindecat. Bilanțul global victimelor pandemiei a depășit 928.000.

Precedentul record în ceea ce privește numărul zilnic de contaminări fusese înregistrat pe 6 septembrie, atunci când reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătățiii anunțat 306.857 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Compania farmaceutică AstraZeneca reia testele pentru vaccinul anti-COVID-19

Între timp, continuă cursa pentru descopeerirea unui vaccin eficient împotriva noului coronavirus. După ce a anunțat că a întrerupt testările în contextul apariției unor reacțiii adverse la unul dintre participanții la studiu, compania farmaceutică britanică AstraZeneca a anunțat că reia testele pentru vaccinul anti-COVID, cu permisiunea autorităților sanitare.

În același timp, gigantul farmaceutic a început și testarea a unui tratament bazat pe anticorpi împotriva infecției cu coronavirus. Este vorba despre un medicament care să prevină și, în același timp, să trateze COVID-19. AZD7442, o combinație dintre doi anticorpi monoclonali, a început deja să fie testat pe pacienți din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Specialiștii vor să verifice în ce măsură acesta este tolerat sau dacă prezintă riscuri pentru 48 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani.