Șeful OMS: ”Nu putem negocia cu Covid-19 și nici nu putem închide ochii și spera că va dispărea”

Șeful OMS: ”Nu putem negocia cu Covid-19 și nici nu putem închide ochii și spera că va dispărea”
Foto: hepta.ro / DPA Images / Sven Hoppe

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a făcut apel la comunitatea internațională ”să nu închidă ochii” și să regăsească ”simțul binelui comun”în fața crizei sanitare declanșată devirusul Covid-19.

Tedros Adhanom Ghebreyesus: ”Nu putem negocia cu Covid-19”

”Nu putem negocia cu COVID-19 și nici nu putem închide ochii și speră că va dispărea”, a declarat șeful OMS în discursul de deschidere a adunării generale anuale a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) se desfășoară virtual în această săptămâna.

Comunitatea internațională trebuie să regăsească ”urgență simțului binelui comun”,a mai spus directorul OMS.

Cu această ocazie,Tedros Adhanom Ghebreyesus a transmis un mesaj oficialilor din Statelor Unite ale Americii.

”În acest sens, îi felicităm pe președintele ales (al SUA)Joe Bidenși pe vicepreședintele ales Kamala Harris”, a precizat el, după ce a transmis încă de duminică felicitări prin postări pe rețeaua de socializareTwitter.

”Suntem nerăbdători să lucrăm în strânsă colaborare cu administrația lor”, a adăugat el.

Reamintim faptul căJoe Biden a anunțat crearea unei celule de criză asupra coronavirusului, care a contaminat aproape 50 de milioane 962 de mii 817 de persoane în întreagă lume, dintre care 10 milioane 302 de mii 384 numai în Statele Unite.

Biden vrea să readusă SUA în OMS

PreşedinteleDonald Trumpa retras zilele trecute oficial Statele Unite ale Americii din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), pe care o acuză că a gestionat greşit pandemia de coronavirus, conform AFP.

Joe Biden a declarat că va anula decizia preşedinteluiDonald Trumpde a retrage Statele Unite ale Americii din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ”în prima zi” a preşedinţiei sale.

„Americanii sunt mai în siguranţă atunci când America se angajează să consolideze sănătatea globală. Mă voi alătura OMS şi voi reafirma leadership-ul nostru mondial”, a declarat președintele ales al SUA la Casa Albă.

Retragerea Statelor Unite din OMS va intra în vigoare la 6 iulie 2021, la un an după notificarea oficială de marţi, ceea i-ar acorda luiJoe Bidenposibilitatea de a o anula în cazul venirii sale la Casa Albă, în ianuarie 2021.

Opoziția democrată a criticat vehement decizia retragerii în perioada unei pandemii care apare o dată la o sută de ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe