Coronavirusul și obezitatea: Boris Johnson le cere britanicilor să slăbească. Riscul de deces în cazul bolnavilor de COVID-19 creşte proporţional cu greutatea (VIDEO)

Coronavirusul și obezitatea: Boris Johnson le cere britanicilor să slăbească. Riscul de deces în cazul bolnavilor de COVID-19 creşte proporţional cu greutatea (VIDEO)
Foto: Hepta - DPA Images / Julian Simmonds

Obezitatea crește riscul complicațiilor sau chiar decesului în cazul persoanelor infectate cu coronavirus, potrivit unui studiu realizat de Public Health England, potrivit BBC. Mai mult, Un audit NHS din Marea Britanie a dezvăluit că peste trei sferturi, respectiv 76,5%, dintre pacienții cucoronavirusbolnavi critici sunt supraponderali. În acest context, premierul Boris Johnson le-a cerut, luni, britanicilor să facă un efort pentru a slăbi, pentru a se feri astfel de complicații în cazul contactării SARS-CoV-2.

Boris Johnson le cere britanicilor să slăbească, deoarece obezitatea crește riscul decesului în caz de Covid-19

Boris Johnson transmite, într-un mesaj pe Twitter, că lupta cu kilogramele este o adevărată luptă. El le cere conaționalilor săi să slăbească, arătând că, în cazul infectării cu noul coronavirus, obezitate le pune viața în pericol.

Johnson vorbește, totodată, și despre lupta sa cu kilogramele.

”Nu-i ușor să scapi de kilogramele în plus, dar cu câteva mici schimbări cu toții ne putem simți mai în formă și mai sănătoși. Dacă toți ne facem partea noastră de treabă, putem reduce riscurile privind sănătatea și ne putem proteja împotriva coronavirusului, slăbind astfel și presiunea asupra Sistemului Național de Sănătate”, a scris premierul Boris Johnson, pe twitter.

Coronavirusul și obezitatea: Boris Johnson le cere britanicilor să slăbească. Riscul de deces în cazul bolnavilor de COVID-19 creşte proporţional cu greutatea

Premierul britanic mai prezintă și experiența sa de la terapie intensivă, spunând că problemele de greutate au făcut mai dificilă bătălia cu coronavirusul. El mai spune că după ce s-a vindecat de Covid-19 a intrat la regim și face mai mult effort fizic cu ajutorul cățelului său.

Coronavirusul și obezitatea: 76,5%, dintre pacienții cucoronavirusbolnavi critici sunt supraponderali.

Un audit NHS din Marea Britanie a dezvăluit că peste trei sferturi, respectiv 76,5%, dintre pacienții cucoronavirusbolnavi critici sunt supraponderali.

În acest context, specialiștii precizează că pandemia decoronavirusar trebui să ofere industriei alimentare un impuls sporit pentru a face produse mai sănătoase.

”Cu atât de multă presiune asupra sistemului alimentar în acest moment, industria alimentară poate juca un rol cheie în asigurarea consumatorilor care pot accesa o varietate de alimente ca parte a unei diete echilibrate și poate fi, de asemenea, capabilă să contribuie prin furnizarea de informații pentru consumatori cu privire la maximum a ceea ce au în dulapurile lor și se a pune împreunp mese sănătoase și gustoase din ingredientele pe care le pot găsi în magazine”, a declarat un purtător de cuvânt al Fundației Britanice pentru Nutriție, pentru FoodNavigator, scrie presa internațională.

Mecanismele prin care obezitatea influențează infecția de COVID-19 nu sunt înțelese în totalitate, dar obezitatea și problemele de sănătate aferente de tip complicatii ale sistemului cardiovascular sau diabet, sunt considerate un factor de risc pentru multe probleme de sănătate. În cazul COVID-19, această relație pare mult mai puternică decât s-a crezut inițial.

Chiar și pentru cei sub 60 de ani, considerați “tineri” prin prisma factorului de risc pentru coronavirus, obezitatea poate duce la complicații foarte grave. Un studiu pe 3.615 pacienți din New York concluziona că dacă ești obez, șansele tale să ajungi la terapie intensivă sunt de două ori mai mari. Dacă suferi de obezitate severă, șansele ating chiar un indice de 3,6 ori mai mare.

Ultima oră
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)