Coșmarul revine în Wuhan, epicentrul pandemiei de COVID-19: Milioane de chinezi blocați în case, după descoperirea unor noi focare de coronavirus

Coșmarul revine în Wuhan, epicentrul pandemiei de COVID-19: Milioane de chinezi blocați în case, după descoperirea unor noi focare de coronavirus
Sursa foto: Pixabay

Autoritățile din Wuhan au declarat marți că vor testa întreaga populație pentru Covid-19 după ce orașul central din China, unde a apărut coronavirusul, a raportat primele sale infecții locale din ultimul an.

Noi focare de COVID-19 descoperite în Wuhan

Orașul de 11 milioane de locuitori „lansează rapid testarea cuprinzătoare pentru toți locuitorii”, a declarat marți, oficialul de rang înalt al Wuhan, Li Tao, într-o conferință de presă.

Autoritățile au anunțat luni că șapte infecții cu transmitere locală au fost găsite în rândul lucrătorilor migranți din oraș, stopând perioada lungă fără cazuri interne, după ce a zdrobit un focar inițial cu un blocaj fără precedent la începutul anului 2020, scrie AFP.

China a închis locuitorii unor orașe întregi în casele lor, a întrerupt legăturile de transport intern și a lansat testele în masă în ultimele zile, în timp ce luptă cu cel mai mare focar de coronavirus din ultimele luni.

China a raportat 61 de cazuri interne marți, întrucât un focar al variantei Delta cu răspândire rapidă a ajuns la zeci de orașe, după ce infecțiile în rândul agenților de curățenie a aeroporturilor din Nanjing au declanșat un lanț de cazuri raportate în toată țara.

Orașul estic Yangzhou, lângă Nanjing, a fost cel mai recent guvern local care a ordonat locuitorilor să rămână acasă după ce testele la scară largă au detectat 40 de noi infecții în ultima zi.

Majoritatea celor 1,3 milioane de locuitori din centrul urban din Yangzhou sunt acum blocați în casele lor, fiecare gospodărie fiind autorizată să trimită o singură persoană afară pe zi să facă cumpărături pentru necesități, a declarat marți guvernul orașului.

Carantina obligatorie reintrodusă în unele regiuni din China

Anunțul vine după ce destinația turistică Zhangjiajie din provincia Hunan din centrul Chinei, precum și din orașul Zhuzhou din apropiere, au emis în ultimele zile ordine similare pentru mai mult de două milioane de oameni laolaltă.

Focarul s-a răspândit în Hunan din Nanjing luna trecută, după ce persoanele infectate la grupul aeroportuar Nanjing au participat la spectacole de teatru în Zhangjiajie.

De atunci, oficialii au urmărit cu disperare mii de colegi de teatru și au îndemnat turiștii să nu călătorească în zonele în care au fost raportate cazuri.

Între timp, Beijingul a blocat turiștilor să intre în capitală în timpul sezonului de vârf al călătoriei de vacanță de vară și le-a cerut locuitorilor să nu plece decât dacă este necesar.