COVID-19. Germania include un nou județ din România pe lista „zonelor de risc” / Autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 de euro

COVID-19. Germania include un nou județ din România pe lista „zonelor de risc” / Autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 de euro
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

Ministerul Afacerilor Externe anunță, joi, că Germania a actualizat lista „zonelor de risc“ din România. Ca urmare a acestei actualizări, județul Vâlcea a fost inclus pe lista “zonelor de risc”, iar județele Ialomița, Mehedinți și Timiș au fost retrase din această categorie.

Germania a inclus și alte zone din România pe lista de risc în privința Covid-19

Ministerul Afacerilor Externeinformează că la acest moment, ținând cont de aceste ultime decizii ale autorităților germane, alături de municipiul București, 15 județe din România se află pe lista “zonelor de risc”. Este vorba despre Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Neamț, Prahova, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

Astfel, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind din zonele de risc sunt obligate să completeze un„formular de debarcare”Public Health Passenger Locator Form.

„Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc“ sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.”, transmite MAE într-un comunicat de presă.

Există și excepții, și anume: în cazul persoanelor care prezintă un test pentru COVID -19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză și în cazul persoanelor care pot să efectueze testul în cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriu Germaniei. Acestea din urmă au obligația de a respecta strict autoizolarea la domiciliu până la comunicarea rezultatului negativ al testării.

Autoritățile mai precizează faptul că testarea se poate efectua gratuit direct pe aeroport, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate.

„Mai multe informații putând fi obținute la linia telefonică dedicată 116 117”, potrivit comunicatului Ministerului Afacerilor Externe.

Nerespectarea regulilor se sancționează cu amnezi de până la 25.000 de euro

Dacă persoanele în cauză prezintă simptome specifice COVID-19, excepțiile enunțate mai sus nu se mai aplică.

„În acest caz, devine obligatorie efectuarea perioadei complete de autoizolare chiar dacă prezintă testul negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Republica Federală Germania sau dacă îl efectuează în cel mult 72 ore de la intrarea pe teritoriul german și rezultatul acestuia este negativ.”, potrivit MAE.

De asemenea, pentru cei care doar vor să tranziteze Germania nu este obligatorie izolarea sau testul Covid-19.

„În timpul tranzitului, este necesară evitarea oricărui contact strâns cu alte persoane și respectarea măsurilor specifice de protecție (distanțare socială, igienă, mască), fiind permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil, însă nu și cele de tip turistic, vizite ș.a..”, punctează MAE.

Regulile generale de conduită, restricțiile și măsurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land german pot fi accesate pe pagina cancelariei federale AICI.

Cine nu se supune regulilor autorităților germane, se pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 euro.

Ultima oră
07:21 - Nicușor Dan, despre situația căldurii în București: Primăria va subvenționa în continuare gigacaloria
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)