COVID-19 la Consiliul European! Decizie de ultimă oră a președintelui

COVID-19 la Consiliul European! Decizie de ultimă oră a președintelui
Foto: pixabay.com

Summitul Consiliului European a fost amânat, după ce președintele Charles Michel a devenit suspect de COVID-19. Oficialul european a intrat deja în carantină, după ce ar fi avut contact cu o persoană infectată, a transmis purtătorul de cuvânt Barend Leyts.

Summitul a fost programat pentru data de 24 septembrie 2020, iar noua dată de desfășurare nu a fost comunicată până în prezent.

„Președintele a aflat astăzi că un ofițer de securitate cu care a fost în contact apropiat la începutul săptămânii trecute a fost testat pozitiv pentru COVID.

Președintele este testat cu regularitate, iar ieri a fost testat negativ.Respectând regulile belgiene, el a intrat în carantină începând de astăzi”, a transmis Barend Leyts pe Twitter.

Decizii importante la nivel european, cu privire la Rusia

Otrăvirea lui Alexei Navalny, principalul adversar politic al lui Vladimir Putin, a determinat Uniunea Europeană să se gândească la noi sancțiuni care ar urma să fie aplicate Rusiei.

În data de 17 septembrie, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care a cerut Uniunii Europene să crească presiunea sancțiunilor asupra autorităților ruse și să reconsidere în mod semnificativ relațiile cu statul condus de către Vladimir Putin.

Mai mult, Parlamentul European a transmis guvernelor statelor membre „să acorde o atenție prioritară și implementării, în viitorul apropiat, a mecanismului de sancțiuni în domeniul drepturilor omului asemănător legii Magnitsky, ce prevede persoane fizice și ar putea presupune sancțiuni sectoriale”.