COVID-19: Turcia intră în lockdown, după ce a ajuns la un indice de infectare record

COVID-19: Turcia intră în lockdown, după ce a ajuns la un indice de infectare record
foto: Pixabay

Turcia va aplica un blocaj la nivel național de joi până pe 17 mai pentru a combate un al treilea val de infecții cu coronavirus. Măsurile, care urmează să fie puse în aplicare par să fie concepute pentru a evita o altă creștere în momentul întâlnirilor tradiționale de familie și la sărbătorile care au loc atunci când luna sfântă musulmană a Ramadanului se încheie la jumătatea lui mai, scrie aljazeera.

Națiunea de 84 de milioane de oameni a cunoscut zilnic un număr de morți de COVID-19 crescând la aproximativ 350 în ultima săptămână, mai mare decât în ​​timpul celor două creșteri anterioare de anul trecut.

Cele 40.444 de noi infecții ale Turciei raportate miercuri au fost cele mai mari din Europa, dar au scăzut de la vârful de peste 60.000 raportate la începutul acestei luni. Numărul total de cazuri de la începutul pandemiei se ridică la 4,75 milioane, incluzând 39.398 de decese.

„Trebuie să reducem rapid numărul de cazuri la mai puțin de 5.000 pe zi”, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan într-o adresă televizată luni, adăugând că Turcia va introduce „o închidere completă” care impune oamenilor să rămână în interior fără un motiv valid și vede închise toate afacerile neesențiale.

În Turcia au fost administrate 22 de milioane de doze de vaccin, 13,55 milioane de persoane primind prima doză.

Turcia face presiuni ca aturoitățile chineze să accelereze livrarea vaccinului CoronaVac al Sinovac după ce a obținut un acord pentru 100 de milioane de doze.

Turcia a primit, de asemenea, primele livrări ale vaccinului Pfizer-BioNTech și a ajuns la un acord cu Rusia pentru a achiziționa și a începe să producă rapid Sputnik V la nivel local.