Crimeea, inclusă în graințele Rusiei în atlasul socio-economic din 2016 al editurii Larousse: Ambasada Ucrainei în Franța reacționează

Crimeea, inclusă în graințele Rusiei în atlasul socio-economic din 2016 al editurii Larousse: Ambasada Ucrainei în Franța reacționează
Foto: mariustuca.ro

Ambasada Ucrainei în Franța a postat pe Twtiiter un mesaj prin care-și exprima surpriza și dezamăgirea față de editura Larousse după ce aceasta a publicat în ediția atralsului socio-economic din 2016, al tuturor statelor, Crimeea în granițele Rusiei. Corpul diplomatic consideră că se impune o ”coreție”. Mesajul de pe rețeaua de micro-blogging a fost completat de un hashtag ”#CrimealsUkraina”.

Celebra editura franceză a provocat o polemică după acest eveniment, dovadă că fotografia de pe rețele de socializare a ajuns viral, potrivit AFP.

Totuși, varianta on-line a hărții plasează crimeea în interiorul Ucrainei.

Totodată, Editura Larousse nu este singura criticată pentru plasarea Cremeei în Rusia. Manualele editate de Universitatea Oxford, care au comis aceeași greșeală, sunt, de asemenea, în atenția internauților și a Ambasadei Ucrainei din Marea Britanie.

Totodată, Ambasada Ucrainei în Regatul Unit spunea că regretă profund că manualul îi induce în eroare pe studenți. Corpul diplomatic crede sincer că este vora de o gravă eroare a editorilor, care nu are nimic de-a face cu scandaloasa campanie de propagandă făcută de Federația Rusă pentru a-și justifica crimele.

Crimeea este administrată de Kiev din 1954. Peste 60 de ani, în primvara lui 2014, a fost anexată cu forța de Rusia. Astfel, Uniunea Europeană a fost nevoită să aplice numeroase sancțiuni economice Kremlinului.

Comunitatea internațională este de părere că această anexare este ilegală, iar ONU nu a validat referendumul de autodeterminare.