Cum au devenit mai multe filmulețe false subiecte de știri în România: Informațiile au fost preluate și de CNN (VIDEO)

Cum au devenit mai multe filmulețe false subiecte de știri în România: Informațiile au fost preluate și de CNN (VIDEO)

Experiment neobișnuit al unei companii australiene. Aceasta a lansat pe canalul său de Youtube mai multe videoclipuri false.

Experimentul, denumit chiar "The Viral Experiment" (Experimentul Viral n.r.), a arătat că multe dintre videoclipuri au devenit virale pe internet și subiect de știre pentru televiziuni și site-uri din toată lumea, precum FOX și CNN, dar și de televiziuni din Marea Britanie, Rusia, Canada, China, Japonia, România și Coreea de Sud.

Paginademedia.ro prezintă câteva exemple locale.

„O tânără care se dădea cu placa de snowboard a fost urmărită de un urs” este una dintre știrile prezentate pe site-urile, dar și de unele televiziuni din România.

O tânără care se dădea cu placa de snowboard a fost urmărită de un urs

#DIRECT_ONE_p8qq2w#

Un alt viral devenit știre a fost cel în care un bărbat se apropie de o tornadă pentru a-și face un selfie fost de asemenea preluat de mai multe platforme online din țara noastră.

Un bărbat se apropie de o tornadă pentru a-și face un selfie

#DIRECT_ONE_5jvlor#

Clipul viral care prezintă momentul în care un leu atacă doi vânători care se fotografiază cu un alt leu doborât a fost preluat.

Un leu atacă doi vânători care se fotografiază cu un alt leu

#DIRECT_ONE_d5rhx9#

Tags:
Ultima oră
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus