Cum au reacționat autoritățile de la Chișinău la amenințările lui Dmitrii Medvedev: „Subiecte inexistente și paralele false”

Cum au reacționat autoritățile de la Chișinău la amenințările lui Dmitrii Medvedev: Subiecte inexistente și paralele false
Foto: Hepta/Abaca Press / Laine Nathan/ABACA.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Republicii Moldova a venit cu o reacție la declarațiile mai multor oficiali ruși privind evoluțiile din Republica Moldova, în special, obținerea statutului de țară candidată la Uniunea Europeană.

Autoritățile de la Chișinău, atac dur la adresa politicienilor ruși

Potrivit MAEIE, integrarea europeană a Republicii Moldova este susținută de majoritatea cetățenilor, iar amenințările oficialilor de la Moscova sunt „subiecte inexistente și paralele false”.

„În ultimele zile, am remarcat interesul mai multor oficiali din Federația Rusă de a se expune pe marginea evoluțiilor din Republica Moldova, fiind promovate subiecte inexistente și paralele false, ocazie cu care dorim să facem anumite clarificări pentru a nu intra în polemici ulterioare.

Integrarea europeană a țării noastre, care a progresat constant în ultimele decenii, este susținută de majoritatea cetățenilor Republicii Moldova, culminând în aceste zile cu acordarea statutului de stat candidat pentru aderare prin decizia tuturor statelor membre ale UE, fapt ce deschide o nouă filă în istoria modernă a țării noastre”, precizează oficialii moldoveni.

Republica Moldova, sprijinită de România

Totodată, MAEIE a vorbit și despre colaborarea cu autoritățile de la București, care „se dezvoltă în baza parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”.

„Este bine știut că România a fost primul stat care a recunoscut independența Republicii Moldova, devenind, în prezent, principalul partener comercial al țării noastre și un susținător activ al proceselor de transformare europeană a țării noastre. Această relație matură și de încredere reciprocă între două state suverane și cu multe obiective comune este un exemplu în dialogul bilateral”, se arată în comunicatul ministerului, citat de tv8.

Dmitrii Medvedev a declarat sâmbătă, 25 iunie, că „Republica Moldova a intrat în lunga coadă de state ce așteaptă aderarea la UE, proces întins pe zeci de ani. Drum bun! Dar ei vor mai repede, prin urmare, există o altă cale de a obține aderarea la UE: crearea unei noi Românii Mari”, a scris Dmitri Medvedev, pe canalul său de Telegram, potrivit TASS.

Urmăriți B1TV.ro și pe