Cum vrea Putin să întoarcă în favoarea lui sancțiunile impuse de Occident. Kremlinul, planuri pentru creșterea consumului de petrol în plan intern

Cum vrea Putin să întoarcă în favoarea lui sancțiunile impuse de Occident. Kremlinul, planuri pentru creșterea consumului de petrol în plan intern
Liderul de la Kremlin susține că racheta Satan 2 „nu are echivalent în lume și nici nu va avea mult timp de acum înainte”. Foto: Hepta/ Zuma Press / Mikhail Klimentyev/Kremlin Pool

Președintele Vladimir Putin și-a propus o serie de obiective prin care ar dori să întoarcă în favoarea lui sancțiunile impuse de Occident.

Liderul de la Kremlin susține că Rusia ar putea găsit piețe externe alternative pentru vânzare și ar putea crește, în plan internet, consumul de gaze, petrol și cărbune.

Cum și-a propus Vladimir Putin să întoarcă în favoarea lui sancțiunile impuse de Occident

„În ceea ce privește petrolul, gazul și cărbunele rusesc – vom putea să creștem consumul lor pe piața internă, să stimulăm procesarea profundă a materiilor prime și să creștem livrările de energie către alte regiuni ale lumii, unde este cu adevărat nevoie de ele.

Pentru a rezolva această problemă, vom folosi toate oportunitățile disponibile, inclusiv dezvoltarea coridoarelor de transport. Aceasta include și calea ferată latitudinală nordică. Construcția activă a acestei linii principale ar trebui să înceapă în acest an.

Atrag atenția Guvernului, Căilor Ferate Ruse, Gazprom și celorlalte companii implicate în proiect – acesta este un ordin direct. Vă rog să o tratați ca atare”, a spus Vladimir Putin, potrivit Interfax, în deschiderea unei reuniuni privind dezvoltarea zonei arctice a Rusiei.

Rusia vrea să crească consumul intern

Președintele Federației Ruse a vorbit despre lansarea unui proiect de căi ferate latitudinale nordice.

Suntem implicați de mult timp în proiectul căii ferate latitudinale nordice. Lansarea acestui proiect va face posibilă, printre altele, descărcarea căii ferate transsiberian, iar acest lucru este de o importanță fundamentală, având în vedere reorientarea principalelor noastre resurse de export către est”, a mai declarat președintele Rusiei, potrivit sursei citate mai sus.

Urmăriți B1TV.ro și pe