CUMETRII POLITICE BIZARE, la Palatul Victoria: Fina unui fost lider liberal, noua consilieră a premierului Mihai Tudose

CUMETRII POLITICE BIZARE, la Palatul Victoria: Fina unui fost lider liberal, noua consilieră a premierului Mihai Tudose

Numire surpriză în Guvernul României! Premierul Mihai Tudose a instalat în funcția de consilier de stat pe Elena Dascălu, nimeni alta decât fina fostului lider liberal, Dan Radu Rușanu.

Nu doar nașul Elenei Dascălu are origini liberale, ci chiar ea a trecut în acest partid. Înainte ca să fie recrutată de Tudose în guvern, a activat ca vicepreședinte din partea PNL al Curții de Conturi și a mai fost și secretar de stat în ministerul Finanțelor.

"Începînd de azi, premierul Mihai Tudose are un consilier de stat nou, de uz personal: Elena Dascălu, fost vicepreședinte din partea PNL al Curții de Conturi și fost secretar de stat în ministerul Finanțelor. Ce-i drept, Dascălu e mai cunoscută drept fina de cununie a hrebenciucului liberal Dan Radu Rușanu și de soție a responsabilului cu mult controversata afacere cu alcool a fraților Micula, Romulus Dascălu. În 2008, presa relata că Doina Dascălu era ”antrenată” de Rușanu pentru șefia Curții de Conturi, dar, finalmente, a trebuit să se mulțumească doar cu postul de adjunct al lui Văcăroiu", scrie inpolitics.ro.

Dan Radu Rușanu a fost unul dintre cei mai importanți lideri liberali din ultimii ani. A fost deputat și senator din partea PNL, pentru ca ulterior să fie propulsat în fruntea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Odată cu această numire a venit și finalul carierei sale. A fost arestat preventivtimp de 4 luni într-un dosar de corupție, pentru ca în final să își demonstreze nevinovăția și să fie achitat în instanță.