Cutremur cu magnitudinea 7 în Papua Noua Guinee. A fost emisă alertă de tsunami

Cutremur cu magnitudinea 7  în Papua Noua Guinee. A fost emisă alertă de tsunami

Un avertisment pentru „valuri de tsunami periculoase” a fost emis pentru regiunile de coastă situate la 300 km (186,41 mile) de Wau, în nord-estul Papua Noua Guinee, după ce un cutremur cu magnitudinea de 7,0 a lovit regiunea, a declarat Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific.

Cutremurul a avut loc la ora locală 12.50 pm la o adâncime de 85 km (52 ​​mile), conform USGS, și a lovit în larg, la 18 km (11 mile) sud-est de Wau.

Avertisment de tsunami în urma cutremurului din Papua Noua Guinee

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a emis inițial un avertisment pentru tsunami, dar a spus că aproximativ o oră mai târziu a trecut pericolul, scrie Reuters.

Nu au existat rapoarte imediate despre victime sau daune cauzate de seism, care a fost înregistrată inițial la 7.3, dar ulterior ajustată, iar Centrul Național de Dezastre PNG a refuzat să comenteze până când a primit informații.

Din cauza mijloacelor precare de comunicaţie din Papua Noua Guinee, dificultăţii terenului şi lipsei drumurilor, uneori durează mai multe zile pentru a se afla amploarea impactului dezastrelor naturale în arhipelag.

Papua Noua Guinee, lovită de un cutremur mare și în februarie

Reamintim căși în luna februarie un cutremur cu magnitudinea de 6,2 a lovit Papua Noua Guinee.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 19 mile, la aproximativ 75 de mile sud de Kokopo.