Cutremur de 5,7 miercuri dimineață în Italia. Reprezentant al comunității de români: Multă panică, foarte multe telefoane către numerele de urgență (VIDEO)

Cutremur de 5,7 miercuri dimineață în Italia. Reprezentant al comunității de români: Multă panică, foarte multe telefoane către numerele de urgență (VIDEO)
Foto: Pixabay

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 s-a produs miercuri în apropiere de orașul italian de coastă Rimini, a precizat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, potrivit Reuters.

Seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, la circa 64 de kilometri est de Rimini, spune EMSC.

Eugen Terteleac, președinte la Asociația Românilor din Italia, a comentat situația, miercuri, într-o intervenție la Știrile B1 TV prezentate de Aneta Sângeorzan.

„„Multă panică, foarte multe telefoane către numerele de urgență. Din fericire, deocamdată nu sunt daune materiale și victime, dar, repet, a fost multă frică pentru că s-a simțit foarte puternic în zona respectivă (…)”, a spus el.

Întrebat ce scrie presa italiană în legătură cu seismul, Eugen Terteleac a adăugat: „Presa italiană a scos în prima pagină, în dimineața asta, în evidență, faptul că acest cutremur poate avea urmări, replici, în următoarele ore, și invită populația, bineînțeles, să nu se panicheze. Deocamdată nu sunt victime umane sau daune materiale”.

„Comunitatea de români, în schimb, la fel, am discutat cu câțiva conaționali de-ai noștri în dimineața asta, și ei au resimțit puternic, speriați, dar destul de liniștiți întrucât, nefiind daune materiale și victime, situația este un pic mai bună”, a mai spus reprezentantul românilor din Italia.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți B1TV.ro și pe