CUTREMURĂTOR: Profeția făcută de Papa Francisc privind SFÂRȘITUL LUMII!

CUTREMURĂTOR: Profeția făcută de Papa Francisc privind SFÂRȘITUL LUMII!

Vizita Papei Francisc în România a reprezentat un eveniment istoric nu doar pentru creştinii catolici, ci pentru întreaga țară.

Suveranul Pontif ne-a reamintit poate cel mai important lucru: că fără iubire şi fără Dumnezeu, nu mai putem trăi.

Devenim bolnavi sufleteşte. Căci atunci când se va stinge iubirea, va păli şi speranţa, împreună cu profeţiile tinerilor şi visele bătrânilor. Şi se va face un întuneric deplin, căci va veni sfârşitul lumii. Iubirea e sursa vieţii, e flacăra care ne încălzeşte pe drumurile întortocheate ale vieţii, e apa din care sorbim şi care nu ne opreşte setea, căci cu cât gustăm mai mult din iubire, cu atât ne este mai sete de ea şi de viaţă. Ea ne întreţine pofta de a trăi cu adevărat, de a înţelege atât încercările prin care trecem, cât şi bucuriile simple care însufleţesc viaţa. A iubi cu adevărat înseamnă a simţi că aparţii lumii şi ţie însuţi, a te conecta cu ceilalţi şi a nu te retrage în singurătate. Izolarea, singurătatea conduce la depresie, la distorsiuni ale gândirii, la idealizare, la deznădejde, şi contrar aşteptărilor, în loc să-l apropie pe om de el însuşi, îl înstrăinează de propria fiinţă, de lume, îl adânceşte într-o viaţă lăuntrică în care iubirea nu-şi poate găsi locul, căci ea are loc doar în conexiune cu celălalt.

Atunci când nu se vor mai iubi oamenii deloc, cu adevărat, va fi sfârșitul lumii. Căci fără iubire și fără Dumnezeu nu pot să mai trăiască oamenii pe pământ! Viața începe să se stingă și să putrezească, inima noastră încetează să mai bată și se usucă, bătrânii nu vor mai visa și tinerii nu vor mai profetiza când nu va mai fi cărare de la vecin la vecin… căci fără iubire și fără Dumnezeu omul nu mai poate trăi pe pământ.” – a spus Papa Francisc, citat de DCNews.

Urmăriți B1TV.ro și pe