Dan Tudorache, chemat la Secția specială. Primarul în funcție susține că BEC va analiza, vineri, solicitarea sa de anulare a alegerilor în Sectorul 1

Dan Tudorache, chemat la Secția specială. Primarul în funcție susține că BEC va analiza, vineri, solicitarea sa de anulare a alegerilor în Sectorul 1
Foto: Facebook / Dan Tudorache

Dan Tudorache, primarul în funcție al Sectorului 1, susține că a fost chemat la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, în urma plângerii făcute împotriva președintelui Biroului Electoral al Sectorului 1, potrivit Agerpres.

Dan Tudorache a fost chemat la Secția specială și susține că BEC va analiza, vineri, solicitarea sa de anulare a alegerilor în Sectorul 1

Conform sursei citate, el a precizat că este chemat la Secția specială, vineri, la ora 17, și a menționat că plângerea penală a fost depusă la SIIJ și la Parchetul General, deoarece anumite persoane au intrat în sala cu sacii de voturi din BES 1 doar cu acordul președintelui Biroului Electoral de Sector, fără a exista o decizie a BES în acest sens.

Dan Tudorache a mai anunțat și că, vineri, de la ora 18, BEC va analiza solicitarea sa de anulare a alegerilor în Sectorul 1.

El susține că BES 1 a respins cererea de renumărare a voturilor în sector cu 6 voturi împotriva solicitării de renumărare și 5 pentru.

Precizările făcute de BES 1 și ministrul Marcel Vela cu privire la filmarea cu sacii cu voturi

BES 1 oferea o serie de clarificări, joi, cu privire la imaginile apărute în spațiul public, care arată mai multe persoane aflate într-o încăpere din sediul Biroului, unde erau depozitați saci cu voturi.

„Având în vedere informaţiile şi imaginile apărute în spaţiul public, prin care se induce ideea că membri ai Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector1 ar fi facilitat sustragerea din încăperea securizată a unor saci cu voturi, întreaga prezentare în spaţiul public începând cu seara zilei de 30.09.2020 fiind denaturată în scopul inducerii în eroare a publicului, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

Cu titlu preliminar facem precizarea că toţi membrii Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 şi-au desfăşurat activitatea în mod continuu, începând cu data de 27.09.2020, ora 06.00 şi până la data de 29.09.2020, în jurul orei 03.00. Activitatea a fost reluata la data de 29.09.2020, în jurul orei 09.30 şi s-a finalizat la data de 30.09.2020, în jurul orei 01.30.

În perioada dintre 29.09.2020, ora 03.00 şi 30.09.2020, ora 09.30, în care sediul Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 a fost închis, acesta a fost păzit de către o persoană din cadrulJandarmeriei. Mai mult, pentru a evita orice suspiciune, împreună cu jandarmul au stat atât membrul Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 din partea PSD, cât şi doi candidaţi din cadrul USR.

Accesul în încăperea în care sunt depozitate materialele electorale se face doar la cererea preşedintelui sau a locţiitorului Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1, jandarmul întocmind de fiecare dată un proces-verbal de predare-primire a încăperii”, se arată în comunicatul citat deNews.ro.

Ulterior, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, confirma „că, în urma analizelor și cercetărilor, cei prezenți în depozitul în urnele de voturi sunt președintele BES 1, un membru în biroul electoral BES 1 de la PP-USL, cel care depozitează un sac, președintele secției de votare 141, cel care se vede că ridică un sac și observatori din partea partidelor, cu aprobarea președintelui BES 1”.

Urmăriți B1TV.ro și pe