Danemarca, prima țară UE care începe vaccinarea anti-COVID cu doza a patra

Danemarca, prima țară UE care începe vaccinarea anti-COVID cu doza a patra
Foto: Hepta.ro.

Danemarca urmează să devină prima țară din Uniunea Europeană care va începe vaccinarea anti-COVIDA cu cea de-a patra doză de ser. Decizia a venit miercuri, în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu varianta Omicron.

Vaccinarea cu doza a patra se va adresa în special persoanelor vulnerabile. Decizia Executivului danez vine după ce s-a decis relaxarea restricțiilor, la finalul acestei săptămâni, în ciuda creșterii numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Danemarca începe vaccinarea cu doza a patra din serul anti-COVID

„Începem un nou capitol, am luat decizia să oferim a patra doză de vaccin anti-Covid celor mai vulnerabili cetățeni”, a declarat ministrul danez al Sănătății, potrivit Reuters.

Agenția de Reglementare a Medicamentelor și-a exprimat totuși îngrijorarea cu privire la o necesitate reală pentru administrarea dozei a patra, afirmând că în acest moment nu există date clare care să susțină această decizie.

Val de infectări cu SARS-CoV-2 în Danemarca

Danezii se confruntă cu un val de creștere a cazurilor de COVID-19, val ce depășește 20.000 de infectări pe zi. Totuși, autoritățile spun că numărul infectărilor și al deceselor este mai mic, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Datele autorităților daneze arată că persoanele care nu s-au vaccinat au un risc de 5-6 ori mai mare de a dezvolta forma grave și a ajunge în spital, comparativ cu persoanele care au ales să se imunizeze.

Ultima oră