Decesul Reginei Ana, ecou în presa internațională: Românii respectă Cuplul Regal, în special în condiţiile în care sunt tot mai dezamăgiţi de o clasă politică percepută drept coruptă (VIDEO)

Decesul Reginei Ana, ecou în presa internațională: Românii respectă Cuplul Regal, în special în condiţiile în care sunt tot mai dezamăgiţi de o clasă politică percepută drept coruptă (VIDEO)

Decesul reginei Ana a produs emoţie nu numai în ţara noastră, ci şi peste hotare. Vestea tristă a făcut înconjurul lumii, iar publicaţii celebre precum Daily Mail sau Washington Post au relatat pe larg despre viaţa Reginei Ana dar şi despre ceea ce a reprezentat Majestatea sa pentru România, potrivit B1 TV.

Agenţii de presă din întreaga lume au anunţat decesul Reginei Ana a României şi au prezentat scurte biografii ale acesteia, potrivit news.ro.

"Deşi opinia publică nu cere reinstaurarea monarhiei în statul membru al Uniunii Europene, românii îi respectă pe Mihai şi pe Ana ca figuri istorice, în special în condiţiile în care sunt tot mai dezamăgiţi de o clasă politică percepută drept coruptă", se arată într-un articol al jurnaliştilor de la Daily Mail.

Publicaţia preia comunicatul Casei Regale, potrivit căruia regina a murit înconjurată de familie, iar funeraliile vor avea loc la Curtea de Argeş. Daily Mail aminteşte că Regina Ana şi Regele Mihai s-au căsătorit în urmă cu 68 de ani, la Atena, şi au împreună cinci fiice. Cuplul regal locuia la Aubonne, în Elveţia, din 2004, şi vizita România în timpul sărbătorilor şi pentru evenimente oficiale.

Şi Washington Post, aminteşte că Ana, născută principesă de Bourbon-Parma, l-a cunoscut pe Regele Mihai în noiembrie 1947, la nunta reginei Elizabeth a II-a, la Londra. "Comuniştii l-au obligat pe Regele Mihai să abdice o lună mai târziu şi să se mute în exil", scriu jurnaliştii celebrei publicaţii. Site-ul Noblesse et Royautes, specializat în informaţii legate de familiile regale din lume, anunţă de asemenea decesul Reginei, la vârsta de 92 de ani şi prezintă o scurtă biografie a acesteia. "Regina a avut fericirea de a putea trăi mai mulţi ani în România. În timpul lungilor săi ani în exil, ea şi-a sprijinit fără încetare soţul, el însuşi foarte slăbit în prezent de vârstă de de boală", scrie portalul.

Informaţia a fost transmisă şi de presa din Republica Moldova. Portalul Unimedia aminteşte că, în urmă cu câteva luni, surse apropiate Familiei Regale anunţau că starea de sănătate a Reginei, în vârstă de 92 de ani, s-a deteriorat. "Regele şi Regina sunt cel mai longeviv cuplu regal din istoria României. Majestatea Sa Regele a împlinit 94 de ani la 25 octombrie 2015, iar Majestatea Sa Regina a sărbătorit 92 de ani la 18 septembrie 2015", adaugă Unimedia.

Ultima oră
16:14 - Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunță reintroducerea șomajului tehnic pentru angajații afectați de pandemie
16:03 - Iulian Fota: Știm concentrarea de trupe și capabilitățile rusești, dar asta nu înseamnă că Rusia o să și invadeze Ucraina. Cred că deja se produce o detensionare ușoară / Nu există nicio fractură în relația SUA – UE
15:51 - Novak Djokovic, prima apariție publică după scandalul din Australia și revenirea în Serbia. Tot fără mască
15:29 - ANPC: 94 de controale la furnizori de energie și gaze. Au fost date amenzi de 645.000 lei. Facturile eronate vor fi recalculate
15:08 - Alecsandru Dunaev, detalii despre scenele pasionale alături de Mara Oprea, în serialul Adela de la Antena 1: Există o chimie între noi
15:07 - Virgil Popescu: Furnizorii au obligația să recalculeze facturile emise eronat fără penalități în termen de 15 zile, timp în care se suspendă inclusiv o eventuală plată. Debranșările, interzise pe perioada OUG (VIDEO)
15:03 - Florin Cîţu: Pentru mine, certificatul verde COVID e o prioritate / Trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele public
14:48 - Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege a certificatului verde în acest moment
14:37 - Scandal de proporții la „Survivor România”. Doi Faimoși și-au aruncat cuvinte grele: „Ești nebun, ești pervers!” (GALERIE FOTO)
14:28 - Dan Dungaciu, despre mișcările Rusiei: Sună mai degrabă ca mesaje prin care să convingă cealaltă parte că e o amenințare reală, dar nu sunt convins că sunt mesaje că invazia ar fi iminentă (VIDEO)