Decizie controversată luată de Facebook: Un videoclip care instigă la violență contra Israelului nu va fi scos de pe rețeaua de socializare (VIDEO, FOTO)

Decizie controversată luată de Facebook: Un videoclip care instigă la violență contra Israelului nu va fi scos de pe rețeaua de socializare (VIDEO, FOTO)

Ministrul de Securitate Publică din Israel, Gilad Erdan, a atacat compania Facebook cu scopul de a-i determina pe liderii companiei să scoată videoclipul cu antrenamentele teroriștilor Hamas din Fâșia Gaza, însă platforma de socializare a respins acuzațiile și a refuzat să răspundă cererii, arată jerusalemonline.com.

La doar câteva ore după ce Facebook a răspuns acuzațiilor lui Erdan și a spus că "nu există loc pentru conținut care să încurajeze violența, amenințările directe, teroarea și injuriile pe platforma noastră", site-ul de social media i-a permis agenției de știri Shahab să difuzeze live un antrenament al teroriștilor Hamas.

Videoclipul, care a fost încărcat pe Facebook, a fost vizualizat de mii de ori, înfățișându-i pe teroriștii Hamas în timp ce se antrenau în folosirea armelor și rachetelor. Cu toate acestea, se pare că acest tip de videoclip este potrivit pentru Facebook. Când Channel 2 News s-a plâns despre conținutul acestei întregistrări video, Facebook a răspuns afirmând că nu contravine standardelor comunității.

Duminică seară, Erdan a atacat platforma de socializare și pe fondatorul acesteia Mark Zuckerberg, pe motiv că acea înregistrare contribuie la instigarea violenței contra Israelului.

Răspunsul Facebook a fost unul prompt, afirmând că "rețeaua lucrează constant cu agențiile de securitate pentru a asigura că oamenii știu cum să folosească Facebook corect. Nu este loc pentru conținut care să încurajeze violența, amenințările directe, teroarea și injuriile pe platforma noastră".

Aroganță marca Facebook: Un videoclipul care instigă la violență contra Israelului nu va fi scos de pe rețeaua de socializare

#DIRECT_ONE_ixbmg2#

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)