Demisii NEAȘTEPTATE la Vatican, în staff-ul Papei. Nu a fost oferit niciun motiv

Demisii NEAȘTEPTATE la Vatican, în staff-ul Papei. Nu a fost oferit niciun motiv
Sursă foto: Hepta.ro

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, americanul Greg Burke, şi adjuncta acestuia, spaniola Paloma Garcia Ovejero, şi-au dat demisia luni, aparent fără niciun motiv, anunţă Vatican News.

„Paloma şi eu am demisionat, începând cu data de 1 ianuarie. În această perioadă de tranziţie a comunicării (departamentului de comunicare – n.r.) Vaticanului, credem că este mai bine ca Papă este liber în totalitate să-şi facă o echipă nouă”, a scris de acum fostul purtător de cuvânt, Greg Burke, într-un tweet, de luni.

„O etapă se încheie. Mulțumesc Sfinte Părinte pentru acești doi ani și jumătate „, a scris Paloma Garcia Ovejero, fostul purtător de cuvânt adjunct.

Deși demisiile celor doiau venit, aparent, fără nicio explicatie, elevin însăla puţin timp după ce Papa a restructurat, pentru a doua oară, departamentul de operaţiuni media prin demiterea directorului editorial al ziarului L’Osservatore Romano.

Anterior postului de purtător de cuvânt al Vaticanului, Greg Burke a mai fost corespondent la Roma al televiziunii Fox News, iar mai apoi consultant în domeniul comunicării în cadrul secretariatului Vaticanului. El a devenit purtător de cuvânt după ce precedecesorul sau a ieşit la pensie.

În ce-o priveşte pe Paloma Garcia Overo, ea a fost prima femeie care a ocupat postul de adjunct al serviciului de presă al Vaticanului. Anterior rolului de adjunct, jurnalista spaniolă în vârstă de 43 de ani a mai fost corespondentă la Vatican a Cadena COPE, unul dintre principalele posturi de radio spaniole.

Foto: Greg Burke, fostul purtător de cuvânt al Vaticanului (stânga) și Papa Francis (sursă foto: Hepta.ro).

– ”The Facebook Dilemma”, cea mai amplă investigaţie despre impactul reţelei de socializare asupra vieţii private, difuzată ÎN EXCLUSIVITATE pe B1 TV, pe 1 ianuarie, de la ora 16.00 –

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său