Der Spiegel: Premierul român Ponta, prietenul meu anti-democrat

Der Spiegel: Premierul român Ponta, prietenul meu anti-democrat
Tensiunile de pe scena politică românească sunt în continuare dezbătute pe larg de presa internaţională. Der Spiegel titrează "Premierul român Ponta, prietenul meu anti-democrat" şi continuă paralela cu...

Tensiunile de pe scena politică românească sunt în continuare dezbătute pe larg de presa internaţională. Der Spiegel titrează „Premierul român Ponta, prietenul meu anti-democrat” şi continuă paralela cu premierul Ungariei, Viktor Orban, iar Le Croix notează că premierul este antrenat într-un joc de echilibristică între Bruxelles şi propria majoritate.

Cotidianul german Der Spiegel lansează noi critici la adresa premierului român Victor Ponta. Jurnaliştii germani precizează că situaţia din România reprezintă un interes deosebit pentru cancelarul german Angela Merkel şi membrii partidului său, Uniunea Creştin Democrată.

În timp ce Angela Merkel a adoptat o poziţie intransigentă şi a transmis Bucureştiului să respecte valorile democratice europene, Victor Ponta oferă un exemplu de cum n-ar trebui să se poarte un democrat cuminte, notează jurnaliştii germani. Atunci când vine vorba despre colegii de partid ai Angelei Merkel, aceştia s-au dovedit a fi surprinzător de reţinuţi, atitudine adoptată şi de conservatori în cazul premierului Ungariei, Viktor Orban.

De asemenea, La Croix menţionează că premierul român este antrenat într-un joc e echilibristică între Bruxelles şi propria majoritate parlamentară.

Însă la Bucureşti, se pare că angajamentele luate de premier nu se respectă, şi asta din pricina discursului dublu, notează jurnaliştii francezi. Acest lucru demonstrează că presiunea politică a majorităţii din ţară este mai puternică decât cea de la Bruxelles. Miza aderării României la spaţiul Schengen devine un mijloc de presiune, mai ales dacă se ia în considerarea declaraţia preşedintelui interimar, care a spus că şeful statului nu primeşte ordine din afara ţării, conchid jurnaliştii.

Der Spegel, critici la andresa lui Ponta

Embed: " />
Ultima oră
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației