Derapaj public al soțului Angelei Merkel. Jigniri la adresa compatrioților care refuză vaccinul anti-COVID

Derapaj public al soțului Angelei Merkel. Jigniri la adresa compatrioților care refuză vaccinul anti-COVID
Joachim Sauer și Angela Merkel / Foto: Newsrnd.com

Joachim Sauer, soțul Angelei Merkel, este protagonistul unui derapaj care a devenit viral în presa internațională. El și-a acuzat compatrioții care refuză vaccinul anti-COVID-19 de „lene și suficiență”.

Reacția lui Sauer este considerată oarecum neobișnuită, în contextul în care de-a lungul timpului a fost rezervat în declarații politice. De asemenea, a refuzat să joace rolul de soț al cancelarului, motiv pentru care aparițiile sale publice au fost destul de rare. Mai mult s-a ocupat de activitatea sa de cercetare științifică și și-a exprimat în repetate rânduri pasiunea pentru compozitorul Richard Wagner.

Cele mai recente controversate ale lui Sauer au fost oferite la în cadrul reuniunii Academiei de Științe din Torino, Italia, în contextul în care Germania înregistrează o explozie a numărului de noi infectări, iar statul condus de către soția sa are 70% din populație vaccinată.

Soțul Angelei Merkel a dat vina pe cei 30% cetățeni nevaccinați.

„Este șocant că o treime din populație nu respectă dovezile științifice (…) Asta se poate explica, parțial, printr-o oarecare lene și suficiență a germanilor. Celălalt grup… Sunt oameni care reacționează ideologic față de ceea ce ei cred că este o dictatură a vaccinării”, a declarat soțul Angelei Merkel.

Nemții au ajuns „idioții Europei”

Între timp, restricțiile se înăspresc în Germania. Certificatul verde devine obligatoriu începând de miercuri, la locul de muncă și pentru folosirea mijloacelor de transport. Persoanele nevaccinate care nu au trecut prin boală vor fi nevoite să prezinte să prezinte un test negativ la infecția cu SARS-CoV-2 pentru a avea acces la locul de muncă, pentru a putea călători cu trenul și cu avionul, dar și pentru a intra la metrou sau în autobuzele urbane.

Mai multe spitale din capitala germană reclamă valul de internări și spun că au fost nevoite să anuleze diverse operații non-urgente. Directorul spitalului St. Gertraudekrankenhaus declara marți că în unitățile sanitare din Berlin mai sunt libere doar 85 de paturi de ATI și că nu exclude să se ajungă în curând la trierea pacienților.

În urmă cu câteva săptămâni, presa din Germania eticheta românii drept „idioții Europei”, pentru cifra scăzută de vaccinare și numărul ridicat de infectări. În prezent, scenariile s-au inversat, iar nemții trec prin cea mai dificilă perioadă din martie 2020 până la momentul de față.

Ultima oră
19:20 - Șeful WTA, profund îngrijorat că Shuai Peng ar fi „cenzurată”. Tenismena dispăruse săptămâni întregi după ce a acuzat un fost vicepremier al Chinei că ar fi violat-o
18:52 - Viktor Orban, scrisoare de felicitare pentru Nicolae Ciucă: Pandemia a arătat că Ungaria și România pot conta întotdeauna una pe cealaltă / Premierul ungar, încântat de prezența UDMR la guvernare
18:32 - Circa 62.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 7,71 milioane au primit măcar o doză în cele 11 luni scurse de la debutul campaniei
18:14 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie. În această perioadă, puterea e a celor echilibrați și cu forță sufletească (VIDEO)
17:07 - Metrorex, informații despre circulația metroului din București în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie
16:57 - Adriana Pistol (CNSCBT): În România există șapte laboratoare care efectuează secvențieri. Spitalel Covid, alertate să recolteze probe pentru depistarea variantei Omicron (VIDEO)
16:30 - Marea Britanie a depistat două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană, așa-numita variantă Omicron
16:26 - Joe Biden plănuiește să discute cu Volodimir Zelenski și Vladimir Putin despre comasarea trupelor ruse la frontierele Ucrainei
16:16 - Virgil Popescu: IMM-urile să înceapă depunerea cererilor pentru compensarea facturilor la electricitate și gaze
15:44 - Hotărâre CNSU: Noi restricții după confirmarea tulpinii COVID Omicron în Europa