Din lac în puţ: Candidata la şefia FMI, anchetată. Vezi cum arată în costum de baie! (FOTO)

Din lac în puţ: Candidata la şefia FMI, anchetată. Vezi cum arată în costum de baie! (FOTO)
Glamourosul ministrul francez, Christine Lagarde, care speră să ocupe funcţia de şef al FMI, pe care a deţinut-o Dominique Strauss-Kahn, este investigată pentru că ar fi abuzat de poziţia sa pentru a ajuta un...

Glamourosul ministrul francez, Christine Lagarde, care speră să ocupe funcţia de şef al FMI, pe care a deţinut-o Dominique Strauss-Kahn, este investigată pentru că ar fi abuzat de poziţia sa pentru a ajuta un controversat om de afaceri, scrie Daily Mail.

Lagarde, o fostă avocată în vârstă de 55 de ani, i-ar fi oferit lui Bernard Tapie suma de 270 de milioane de lire, în schimbul susţinerii ei în cariera politică.

În timp ce Dominique Strauss-Kahn a ieşit pe cauţiune, este arestat la domiciliu şi riscă până la 25 de ani de închisoare, Lagarde candidează pentru şefia Fondului Monetar Internaţional. Ea fost surprinsă relaxându-se pe un iaht, îmbrăcată în costum de baie, reflectând probabil la modalitatea în care ar putea să-i ia locul lui Strauss-Kahn.

Dar lucrurile s-ar putea schimba, întrucât ea ar putea să fie obiectul propriului proces. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din Paris a început luna trecută o anchetă pe numele franţuzoaicei, într-un dosar în care Tapie, fost şef al Adidas Franţa, a susţinut că a fost înşelat cu câteva milioane de lire de Banca Lyonnais Credit, atunci când imperiul de articole sportive a fost vândut în 1993.

În 2007, Lagarde a cerut judecătorilor să îl dezpăgubească pe Tapie cu 270 de milioane de lire. Decizia a sârnit furia opoziţiei, care a acuzat-o că „sapă în buzunarele plătitorilor de taxe pentru un beneficiar privat”. Strauss-Kahn de asemenea a acuzat-o pe Lagarde de conduită nepotrivită.

Ea susţine că nu a făcut nimic greşit: „Dacă se decide continuarea aceste anchete nu voi fi foarte surprinsă. Personal, nu mă îngrijorează deloc”.

Judecătorii vor decide pe 10 iunie dacă vor începe urmărirea penală a fostei avocate, într-un moment critic în campania ei de obţinere a şefiei FMI.