Directorul BioNTech susține că Europa va obține imunitatea de turmă cel târziu în luna august

Directorul BioNTech susține că Europa va obține imunitatea de turmă cel târziu în luna august
Sursa Foto: Hepta/ Abaca Press / AA/ABACA

Ugur Sahin, cofondatorul şi directorulBioNTech, susține că Europa va ajunge la imunitatea de turmă împotriva coronavirusului în cursul acestei veri. Potrivit acestuia, vaccinul anti-COVID-19, dezvoltat de compania sa în colaborare cu Pfizer, este eficient și împotriva variantei indiene a SARS-CoV-2, informează dw.com.

Când ar putea ajunge europenii la imunitatea de turmă împotriva coronavirusului

„Europa va obține imunitatea de turmă în iulie, cel târziu în august”, a spus directorul BioNTech. Astfel, în timpul verii s-ar putea atinge pragul de 70% din populația Europei care să fie vaccinată împotriva coronavirusului.

În acest context, Ugur Sahin a făcut apel la guvenele europene să continue să exporte și către alte state vaccinurile anti-COVID-19.

”Și alte țări au încă mult mai puține vaccinuri. Există persoane care au nevoie de vaccin și este datoria umanității să îl ofere”, a mai declarat Sahin, explicând că nu este suficient ca doar Europa să atingă imunitatea de turmă pentru a fi în siguranță, dacă virusul continuă să se răspândească în alte regiuni ale planetei.

Ugur Sahin a explicat că imunitatea de turmă nu va include și copiii pentru început, în condițiile în care vaccinul Pfizer/BioNTech se poate administra în prezent doar persoanelor cu vârste de peste 16 ani.

Totuși, copiii de peste 12 ani ar putea putea fi imunizați împotriva COVID-19 cu serul de la Pfizer/BioNTechîncepând cu luna iunie, au transmis reprezentanții celor două companii producătoare, care urmează să depună o solicitare de autorizare la Agenția Europeană a Medicamentului.

Urmăriți B1TV.ro și pe