Discursul lui Iohannis din Parlament face înconjurul lumii. Ce spun agenții prestigioase precum Euronews, Reuters, Associated Press, Deutsche Welle…

Discursul lui Iohannis din Parlament face înconjurul lumii. Ce spun agenții prestigioase precum Euronews, Reuters, Associated Press, Deutsche Welle...

Protestele și criza din România continuă să facă înconjurul planetei. Unele dintre cele mai cunoscute instituții de presa de pe mapamond au relatat marți despre discursul susținut în Parlament de președintele Klaus Iohannis, notează Ziare.com.

"Președintele României critică Guvernul pe tema transparenței și corupției", titrează Euronews, notând că a fost vacarm în Parlament, după ce șeful statului a criticat aspru Guvernul de stânga.Euronews mai amintește că intervenția șefului statului a provocat părăsirea în masă a sălii de către politicienii PSD.

Agenția Associated Press, citată de ABC News și Independent.ie, pune în titlu una dintre afirmațiile președintelui: "Suntem într-o criză". Klaus Iohannis este numit "un critic al guvernului instalat de două luni" și este amintită declarația sa potrivit căreia 80 % dintre români cred că țara merge în direcția greșită.

Agenția Reuters titrează că "președintele României, Iohannis, critică Guvernul pentru criză", subliniind apoi că șeful statului și-a exprimat opinia pentru rămânerea Guvernului Grindeanu la putere.

Deutsche Welle a folosit în titlu declarația președintelui potrivit căreia acesta nu caută demisia Guvernului, subliniind apoi că șeful statului a spus și că PSD a creat această criză și că Iohannis nu dorește nici alegeri anticipate.

"Criza politică din România se adâncește, în timp ce președintele atacă partidul de guvernământ", scrie Bloomberg. "Președintele este de partea sutelor de mii de protestatari care au ieșit pe stradă în cea mai mare demonstrație de nemulțumire de la Revoluție încoace".

"Președintele român critică Guvernul din cauza crizei", titrează și Radio Free Europe.

Nu în ultimul rând, agenția chineză Xinhua scrie că "președintele român a cerut coaliției de guvernare să rezolve urgent criza".

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)