Disney, tot mai aproape de Metaverse. Fanii universului de divertisment își vor putea întâlnii personajele preferate, de acasă

Disney, tot mai aproape de Metaverse. Fanii universului de divertisment își vor putea întâlnii personajele preferate, de acasă
Photo via Pixabay

Interesul Disney pentru Metaverse și tehnologia blockchain s-a arătat recent, deoarece un brevet aprobat la sfârșitul lunii decembrie dezvăluie că gigantul de divertisment a solicitat un concept de „simulator al lumii virtuale”.

Disney, tot mai aproape de universul virtual

Brevetul de simulare a lumii virtuale urmează apelul de câștig al CEO-ului Disney, Bob Chapek, din noiembrie, când acesta a explicat că firma este pregătită pentru „propriul nostru” metavers. Chapek a subliniat, de asemenea, că Disney a fost întotdeauna în fruntea celor mai noi tehnologii.

„Compania Walt Disney are un palmares lung ca adoptator timpuriu în utilizarea tehnologiei pentru a îmbunătăți experiența de divertisment”, a remarcat Chapek în timpul apelului pentru câștiguri. CEO-ul Disney a adăugat:

„Eforturile noastre, până în prezent, sunt doar un prolog la o perioadă în care vom putea conecta și mai strâns lumea fizică și cea digitală, permițând povestiri fără limite în propriul nostru metavers Disney și așteptăm cu nerăbdare să creăm oportunități de neegalat pentru consumatori.”

Brevetul SUA nr. 11.210.843 depus de Disney explică faptul că simulatorul lumii virtuale are un protocol de calcul care include un procesor hardware și o memorie care stochează codul software. Protocolul urmărește, de asemenea, utilizatorul printr-un computer sau un dispozitiv portabil pentru a executa acțiuni pe harta unei locații Disney din lumea reală.

Vom putea să ne plimbăm prin Disneyland de acasă

În esență, tehnologia este o clonă a unuia dintre cele 12 parcuri tematice Disney situate în întreaga lume. Compania va oferi o experiență virtuală pentru a compensa veniturile pierdute ca urmare a închiderii parcurilor tematice din cauza pandemiei de Covid-19, arată news.bitcoin.com

Conform statisticilor din februarie 2021, Disney a pierdut 2,6 miliarde de dolari din cauza pandemiei, iar firma a început recent să obțină profit din nou în august 2021. Cu toate acestea, Disney ar putea menține conceptul de simulare a lumii virtuale pe plan secundar, după cum compania a declarat pentru Los Angeles Times că „nu are niciun plan actual” să lanseze lumea virtuală.

Urmăriți B1TV.ro și pe