30.000 de persoane au rămas captive în Disneylandul din Shanghai, după ce o persoană s-a infectat cu virusul Sars-Cov-2

30.000 de persoane au rămas captive în Disneylandul din Shanghai, după ce o persoană s-a infectat cu virusul Sars-Cov-2
Imagini din perioada pre-pandemică din Disneylandul din Shanghai / Foto via Pixabay

Peste 30.000 de persoane au rămas captive în Disneylandul din Shanghai după ce un caz de infectare cu virusul Sars-Cov-2 a fost raportat în incinta parcului de distracții. Pentru a putea ieși, persoanele erau nevoite să prezinte un test negativ COVID, conform BBC.

30.000 de persoane blocate în Disneyland

Imaginea autoritariană are în vedere politica Chinei de toleranță zero a bolii, măsură ce s-a răspândit și mai mult pe măsură ce varianta Delta a devenit mult mai dominantă, conform

Parcul tematic de la Disneyland s-a transformat într-o coadă nesfârșită pentru a putea să te testezi anti-COVID, decât un parc de distracții. Chiar și înainte, Disneyland era cunoscut pentru timpul mare de așteptare cu care se confruntau persoanele.

„Nu m-am gândit niciodată că cea mai lungă coadă din Disneyland va fi pentru un test COVID”, a spus un vizitator pe rețelele de socializare, potrivit The Wall Street Journal. Mai târziu, Disney a declarat că până și angajații au fost supuși unui test COVID. La finalul zilei, nicio persoană ce s-a testat nu a fost pozitivă.

China, toleranță zero față de COVID

Shanghai Disneyland a fost primul parc tematic Disney care și-a închis porțile, deoarece pandemia a lovit China aproape de începutul anului 2020. Parcul s-a redeschis în mai 2020, iar Disney și-a sporit cu atenție și constant capacitatea de-a lungul lunilor de atunci.

China a vaccinat, conform informațiilor disponibile, 80% din populația țării, iar politica lor de toleranță zero COVID s-a dovedit a fi salvatoare pentru a menține numărul deceselor sub 5.000, de la începutul pandemiei. Comparativ, în Statele Unite, au decedat 750.000 de persoane din cauza infectării cu virusulul Sars-Cov-2. Chiar și așa, această măsură a afectat China din cauza problemelor de natură economico-turistice ce au survenit din cauza izolării pe care China a decis să o ia.

Urmăriți B1TV.ro și pe