Dmitri Medvedev: „Orice intruziune a NATO în Crimeea ar putea declanşa al treilea război mondial”

Dmitri Medvedev: Orice intruziune a NATO în Crimeea ar putea declanşa al treilea război mondial
Dmitri Medvedev a trecut la amenințări la adresa R. Moldova și României, după ce prima a primit statut de candidată pentru aderarea la UE. Foto: Hepta - Ekaterina Shtukina

Orice invadare a peninsulei Crimeea de către un stat membru NATO ar putea echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei, care ar putea duce la „Al Treilea Război Mondial”, a declarat luni fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, potrivit ndtv.com.

Rusia amenință NATO cu al Treilea Război Mondial

„Pentru noi, Crimeea este o parte a Rusiei. Și asta înseamnă pentru totdeauna. Orice încercare de a invada Crimeea este o declarație de război împotriva țării noastre”, a declarat Medvedev pentru site-ul de știri Argumenty i Fakty.

„Și dacă acest lucru este făcut de un stat membru NATO, aceasta înseamnă un conflict cu întreaga alianță nord-atlantică; un al treilea război mondial. O catastrofă completă”.

Medvedev, acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a mai spus că, dacă Finlanda și Suedia s-ar alătura NATO, Rusia și-ar întări granițele și ar fi „gata pentru măsuri de represalii”, iar asta ar putea include perspectiva instalării rachetelor hipersonice Iskander „în pragul lor.”

Atacurile rușilor s-au intensificat

Rusia a lansat mai multe atacuri în Ucraina în ultima săptămână decât a remarcat SUA în săptămânile anterioare, potrivit unui oficial de rang înalt din sectorul american al apărării, transmite CNN.

„Ar putea să aibă legătură cu G7. Ar putea cu siguranță să aibă legătură cu mișcarea ucraineană a HIMARS (sistem mobil de rachete de artilerie) în teatru. Sau aici ar putea fi o bucată mai mare din strategia lor de luptă pe termen lung. Pur și simplu nu sunt sigur”, a spus oficialul respectiv.

El a menționat că forțele ruse câștigă teren în regiunea Donbas, dar se confruntă în continuare cu rezistența ucraineană.

Urmăriți B1TV.ro și pe