Rusia lansează mai multe atacuri în Ucraina decât în ultimele săptămâni, spune un oficial din sectorul american al apărării

Rusia lansează mai multe atacuri în Ucraina decât în ultimele săptămâni, spune un oficial din sectorul american al apărării
Militarii ruși pe vehicule blindate în nordul Peninsulei Crimeea, pe 25 februarie 2022. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy

Rusia a lansat mai multe atacuri în Ucraina în ultima săptămână decât a remarcat SUA în săptămânile anterioare, potrivit unui oficial de rang înalt din sectorul american al apărării, transmite CNN.

„Ar putea să aibă legătură cu G7. Ar putea cu siguranță să aibă legătură cu mișcarea ucraineană a HIMARS (sistem mobil de rachete de artilerie) în teatru. Sau aici ar putea fi o bucată mai mare din strategia lor de luptă pe termen lung. Pur și simplu nu sunt sigur”, a spus oficialul respectiv.

Oficial SUA: Rusia câștigă teren în Donbas, dar se confruntă în continuare cu rezistența ucraineană

El a menționat că forțele ruse câștigă teren în regiunea Donbas, dar se confruntă în continuare cu rezistența ucraineană.

Oficialul a mai spus că SUA este conștientă de faptul că mai mulți generali ruși au fost eliberați de la comandă și că există „îngrijorări continue cu privire la moralul forțelor ruse”.

În ceea ce privește regiunea Herson, SUA este conștientă de faptul că oficialii locali care au colaborat cu Rusia au fost asasinați pe fondul rezistenței ucrainene și că ucrainenii au înregistrat câștiguri teritoriale modeste în partea nordică a regiunii.

Oficialul a spus, de asemenea, că ucrainenii folosesc „foarte bine” HIMARS, sisteme livrate Ucrainei ca parte din pachetele de asistență în securitate.

Cel puțin 11 persoane au fost ucise și alte 50 au fost rănite într-un atac cu rachete asupra unui mall din Kremenchuk, regiunea Poltava, spun autoritățile ucrainene.

Urmăriți B1TV.ro și pe