Dmitro Kuleba transmite că Ucraina și-a schimbat obiectivele militare în războiul cu Rusia: „Victoria pentru noi în acest război va fi eliberarea teritoriilor rămase”

Dmitro Kuleba transmite că Ucraina și-a schimbat obiectivele militare în războiul cu Rusia: „Victoria pentru noi în acest război va fi eliberarea teritoriilor rămase”
Dmitro Kuleba transmite că Ucraina și-a schimbat obiectivele militare în războiul cu Rusia: „Victoria pentru noi în acest război va fi eliberarea teritoriilor rămase”. Sursa Foto: flickr.com

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a transmis că Ucraina și-a schimbat obiectivele militare în războiul cu Rusia și încearcă acum să împingă trupele ruse din întreaga țară.

Dmitro Kuleba a subliniat că „imaginea victoriei este un concept în evoluție”.

Înfrângerea Rusiei va permite Ucrainei să-și redeschidă porturile de la Marea Neagră

„În primele luni de război, victoria pentru noi a arătat ca retragerea trupelor ruse pe pozițiile pe care le-au ocupat până pe 24 februarie și răzbunare pentru pagubele cauzate. Acum, dacă suntem suficient de puternici pe frontul militar și câștigăm bătălia pentru Donbas, care va fi decisivă pentru dinamica ulterioară a războiului, atunci, fără îndoială, victoria pentru noi în acest război va fi eliberarea teritoriilor rămase”, a declarat ministrul de externe ucrainean.

Dmitro Kuleb a susținut că numai înfrângerea Rusiei va permite Ucrainei să-și redeschidă porturile de la Marea Neagră și să restabilească exportul.

Totodată, dacă Kievul va primi „și mai mult sprijin militar, îi va putea scoate pe ruși din regiunea Herson, va învinge flota Mării Negre și va debloca traficul”.

Ministrul de externe ucrainean a transmis că este convins că aliații Ucrainei vor sprijini obiectivul final al țării sale, care include scoaterea Rusiei din Donbas și Crimeea, întrucât agresiunea Moscovei a fost cea care a oferit Occidentului un nou obiectiv.

Ei simt deja că victoria noastră va fi victoria lor și, prin urmare, cred că ne vor sprijini”, a declarat Dmitro Kuleba.

Forțele militare rusești au dificultăţi în ceea ce privește avansarea în regiunea Donbas, admite propagandistul şi corespondentul de război al Kremlinului Aleksandr Sladkov, potrivit Daily Mail.

Aleksandr Sladkov: Nu putem alunga forţele ucrainene din oraş

Într-un videoclip difuzat luni, jurnalistul Aleksandr Sladkov de la canalul de stat Rossia-1 este de părere că luptele din Donbas nu înclină balanţa în favoarea ruşilor şi vorbeşte pe un ton negativ la adresa capacităţilor armatei ruse de a-i înfrunta pe ucraineni.

Clipul a fost înregistrat în districtul Leninskii din Donbas unde bombardamentele ucrainene ar fi ucis o femeie şi un adolescent în vârstă de 16 ani, spune el.

„Nu putem alunga forţele ucrainene din oraş. Nu le putem împinge înapoi. Iar asta deoarece … nu ştiu. N-ar trebui să criticăm … dar le atacăm satele şi poziţiile defensive în lupte de la unu la unu.

Ne străduim pentru ceva ce ar trebui să fie de rutină. Înţelegeţi? Forţele lor continuă să sosească, nu putem pătrunde”, susține Aleksandr Sladkov, făcând referire la faptul că ruşii nu pot avansa pentru a încercui trupele ucrainene.

Potrivit serviciilor secrete britanice, în prezent, bătălia pentru Donbas rămâne principala direcție a Federației Ruse într-un război la scară largă împotriva Ucrainei pentru a-și atinge obiectivul declarat de control asupra regiunilor Donețk și Lugansk.

Urmăriți B1TV.ro și pe