Dmitro Kuleba susține că țările UE care refuză un embargo asupra petrolului rusesc sunt „complice” la crimele comise de armata lui Vladimir Putin pe teritoriul Ucrainei

Dmitro Kuleba susține că țările UE care refuză un embargo asupra petrolului rusesc sunt „complice” la crimele comise de armata lui Vladimir Putin pe teritoriul Ucrainei
Ministrul ucrainean de externe critică ambiguitatea unor capitale europene privind aderarea la UE. Sursa Foto: Hepta/ Fatih Aktas/ Anadolu

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba a transmis miercuri că țările membre ale Uniunii Europene care refuză să instituie un embargo asupra petrolului rusesc vor fi „complice” la crimele comise de armata lui Vladimir Putin pe teritoriul Ucrainei, informează AFP.

Țările UE  „complice” la crimele de război, dacă refuză un embargo asupra petrolului rusesc

„Dacă o țară din Europa continuă să se opună embargoului asupra petrolului rusesc, atunci vor exista motive întemeiate să spunem că această țară este complice la crimele comise de Rusia pe teritoriul ucrainean”, a declarat Dmitro Kuleba într-un videoclip postat pe contul său de Twitter.

De asemenea, Ungaria a respins miercuri o astfel de propunere de la Bruxelles „în forma sa actuală”.

„Pachetul de sancțiuni de la Bruxelles ar interzice transporturile de petrol din Rusia către Europa, cu un preaviz destul de scurt, în cazul Ungariei la sfârșitul anului viitor”, a transmis Szijjarto într-un videoclip pe Facebook, menționând că Ungaria nu poate sprijini măsurile în forma lor actuală.

Comisia Europeană a propus un embargo în ceea ce privește petrolul rusesc

Ungaria, Slovacia, Republica Cehă și Bulgaria și-au exprimat îngrijorarea cu privire la embargoul asupra petrolului rusesc, potrivit discuțiilor care au avut miercuri între reprezentanții țărilor UE.

Totodată, unele dintre aceste state doresc o perioadă de tranziție mai lungă pentru a opri importurile de petrol rusesc, de cel puțin trei ani, potrivit Reuters.

Miercuri, Comisia Europeană a propus un embargo pentru petrolul rusesc, care va intra în vigoare în șase luni pentru exporturile de țiței și în opt luni pentru motorină și alte produse petroliere, potrivit sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`