Document: OMS estimează că persoanele din categoriile de risc vor trebui să se vaccineze anual cu o doză de rapel anti-COVID-19

Document: OMS estimează că persoanele din categoriile de risc vor trebui să se vaccineze anual cu o doză de rapel anti-COVID-19
Foto: Hepta - DPA Images / Carlos Guzman

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că persoanele vulnerabile la COVID-19, precum vârstnicii și cei cu boli cronice, vor trebui să se vaccineze anual cu o doză de rapel pentru a fi protejate de diversele variante ale coronavirusului. De altfel, reprezentanții companiilor Pfizer – BioNTech și Moderna au vorbit de mai multe ori despre posibilitatea de a fi nevoie de o a treia doză de ser, amintește Reuters.

Scenariile OMS privind campania de vaccinare anti-COVID-19 anul viitor

Agenția citează dintr-un document datat cu 8 iunie potrivit căruia OMS consideră cel mai probabil scenariu acela în care persoanele din categorii de risc vor trebui să fie vaccinate anual cu o doză de rapel, asta dacă vor continua să apară noi mutații ale virusului.

OMS mai estimează că anul viitor vor fi produse între 6 miliarde de doze de vaccin (în cel mai negru scenariu) și 16 miliarde de doze (scenariul cel mai optimist). Organizația ia în calcul că ar putea apărea probleme de producție, de reglementare și aprobare și „tranziția dinspre unele tipuri de tehnologie”.

Documentul OMS citat de Ruters ar fi încă în lucru.

Ultima oră
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente, iar valul de căldură continuă (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac