Doi ofițeri de poliție au fost împușcați, pe fondul protestelor din Louisville, SUA. Un al treilea ar fi suferit răni ușoare

Doi ofițeri de poliție au fost împușcați, pe fondul protestelor din Louisville, SUA. Un al treilea ar fi suferit răni ușoare
foto: Hepta.ro / DPA Images

Doi ofițeri de poliție au fost împușcați în Louisville, Kentucky, miercuri noapte, când manifestanții au luat din nou cu asalt străzile pentru a protesta împotriva morții lui Breonna Taylor, spun autoritățile, potrivit Fox News.

La puțin timp după o conferință de presă a poliției, pe rețelele sociale au început să apară informații potrivit cărora chiar și un al treilea ofițer de poliție ar fi fost rănit.

Noi proteste în Louisville. Doi ofițeri de poliție au fost împușcați și un al treilea a suferit răni ușoare

Cele două victime confirmate de autorități sunt tratate la un spital destinat cazurilor care nu se află în pericol de moarte, a anunțat Robert Schroeder, șeful interimar al Departamentului metropolitan de poliție din Louisville.

„Unul este alert și stabil, celălat ofițer este în prezent în operație și e stabil”, preciza Schroeder, adăugând că un suspect este deja în custodia autorităților.

Schroeder a oferit mai multe detalii despre incident și susține că este încă neclar dacă protestele au jucat un rol sau nu în împușcături.

Tot miercuri noapte, președintele Donald Trump a subliniat că „se roagă pentru cei doi ofițeri de poliție care au fost împușcați în această noapte în Louisville, Kentucky. Guvernul Federal vă susține și este gata să dea o mână de ajutor”.

La rândul său, primarul Greg Fischer a afirmat că „inimile noastre se îndreaptă către cei doi ofițeri ai LMPD care au fost împușcați. Vă rog, rugați-vă pentru ei și pentru familiile lor, și rugați-vă pentru orașul nostru, și pentru toți cei care se află în suferință astăzi. Pentru toți cei care sunt încă afară, vă rog să vă duceți acasă în această noapte. Violența nu ne aduce mai aproape de un oraș corect, just și echitabil”.

Un al treilea ofițer ar fi suferit răni minore, dar nu a fost împușcat, însă doi civili ar fi fost, totuși, împușcați.

După apusul soarelui, protestatarii și-au măsurat forțele cu poliția. Manifestanții sunt nemulțumiți de decizia marelui juriu care a prezentat acuzațiile aduse unuia dintre cei trei ofițeri care ar fi fost implicați în descinderea din apartamentul Breonnei Taylor, din martie, fără ca vreuna dintre acuzații să vizeze direct moartea tinerei de culoare.