Doi polițiști și trei militari au fost uciși în două atacuri, în Peninsula Sinai

Doi polițiști și trei militari au fost uciși în două atacuri, în Peninsula Sinai
Foto: laht.com

Doi poliţişti şi trei militari au fost ucişi joi în două atacuri comise în nordul Peninsulei Sinai, au anunţat oficiali din serviciile de securitate, în contextul în care forţele de ordine egiptene au fost vizate de o serie de atentate islamiste, relatează AFP.

În primul atac, două persoane înarmate au ucis doi poliţişti la intrarea în oraşul Rafah, la frontiera cu Fâşia Gaza.

În cel de-al doilea atac, trei soldaţi au fost ucişi de atacatori înarmaţi în timp ce se îndreptau spre oraşul al-Arish, capitala provinciei din nordul Peninsulei Sinai.

Egiptul se confruntă cu numeroase atentate vizând forţele de securitate după ce armata l-a demis pe preşedintelui islamist Mohamed Morsi, în iulie 2003.

Atacurile sunt revendicate de grupări islamiste care susţin că acţionează în urma reprimării sângeroase la adresa susţinătorilor lui Morsi, care s-a soldat cu peste 1.400 de morţi, majoritatea manifestanţi islamişti.

Sute de susţinători ai preşedintelui Morsi au fost condamnaţi la moarte în urma unor procese sumare, iar alte 15.000 de persoane au fost arestate.

Atacurile din Sinai intervin după ce o bombă a explodat joi la metroul din Cairo, provocând o busculadă, care s-a soldat cu 16 răniţi.

Tags: