Donald Trump, declarație șocantă despre actele teroriste din Franța: „Este vina lor. Pentru că au autorizat unor persoane să vină pe teritoriul lor”

Donald Trump, declarație șocantă despre actele teroriste din Franța: „Este vina lor. Pentru că au autorizat unor persoane să vină pe teritoriul lor”
Foto: bbc.com

Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, consideră că francezii, care au o țară "complet" distrusă de terorism, vor fi supuşi unor controale mai riguroase pentru a putea intra în SUA în cazul în care el va fi ales preşedinte, transmite duminică AFP, potrivit dcnews.com.

În cadrul unei emisiuni, Donald Trump a fost întrebat despre o posibilă extinderii a propunerii sale care vizează limitări impuse asupra intrării în SUA a cetăţenilor acelor ţări "aflate în pericol din cauza terorismului".

„Vreau să prezint în săptămânile care vor urma o listă cu ţările" vizate, a declarat el, precizând că „Avem probleme cu Germania şi avem probleme cu Franţa", două ţări care au suferit în iulie atacuri revendicate de ISIS.

După afirmaţia jurnalistului american care făcea referire la ţări precum Franţa "puse în pericol de către terorism", candidatul republican a răspuns: „Sunt total (puse în pericol). Şi ştiţi de ce? Este vina lor. Pentru că au autorizat unor persoane să vină pe teritoriul lor".

Mai mult, Donald Trump a făcut apel la controale riguroase asupra cetăţenilor acestor ţări şi a fost foarte criticat pentru propunerea sa de a interzice intrarea în SUA a musulmanilor din întreaga lume.

„Amintiţi-vă acest lucru. Constituţia noastră este fantastică. Dar nu ne dă dreptul să ne sinucidem, ok?", a mai spus el.