Donald Trump, despre primarul Londrei, chiar înainte de a ateriza la marginea orașului: ”Este un ratat desăvârşit”

Donald Trump, despre primarul Londrei, chiar înainte de a ateriza la marginea orașului: ”Este un ratat desăvârşit”
Sursă foto: hepta.ro

Președintele american Donald Trump l-a numit pe Sadiq Khan, primarul Londrei, „un ratat desăvârșit”, după ce edilul a criticat decizia Guvernului britanic de a-l primi într-o vizită de stat pe liderul de la Casa Albă, relatează Reuters preluat de news.ro.

„Sadiq Khan, cel care a făcut o treabă foarte slabă ca primar al Londrei, a fost obraznic faţă de preşedintele Statelor Unite, de departe cel mai important aliat al Regatului Unit.

(…) Este un ratat desăvârşit care ar trebui să se concentreze pe infracţiunile din Londra, nu pe mine”, a scris Trump pe Twitter chiar înainte ca Air Force One să aterizeze pe aeroportul Stansted, în apropiere de Londra.

Așadar, președintele Trump desfășoară o vizită în Marea Britanie, între 3 și 5 iunie, acolo unde va lua parte la mai multe evenimente: prânzul cu Regina Elisabeta, ceai cu Prinţul Charles, un banchet la Palatul Buckingham şi un tur al Westminster Abbey, biserica în care au fost încoronaţi monarhii englezi de peste 1.000 de ani.

Totodată, este de așteptat ca Donald Trump să se pronunțe cu privire la politica internă din arhipelag, și să-și manifeste, astfel, susținerea pentru un succesor la șefia Partidului Conservator care să meargă pe varianta unui Brexit mai dur. Totodată, președintele american va cere o abordare mai dură a Regatului Unit în ceea ce privește China și Huawei.