Donald Trump, încă bolnav de COVID-19: „Sunt un specimen fizic perfect”

Donald Trump, încă bolnav de COVID-19: „Sunt un specimen fizic perfect”
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Președintele american Donald Trump nu a scăpat încă de infecția cu coronavirus, dar spune că se simte grozav și e gata de mitingurile de campanie cu zeci de mii de oameni. El a declarat în cadrul unui interviu că se simte mai bine decât înainte și că la asta a contribuit faptul că e „un specimen fizic perfect”. Între timp, numărul cazurilor de coronavirus de la Casa Albă a sărit de 30.

Donald Trump spune că se simte chiar mai bine decât înainte de infectarea cu coronavirus

În primul său interviu telefonic de după externarea din spital, locatarul de la Casa Albă s-a lăudat, ușor răgușit, că se simte chiar „mai bine decât înainte” și e gata de campanie, informează CNN.

Donald Trump a precizat că la asta a contribuit nu doar tratamentul ce i-a fost administrat, ci și faptul că este „un specimen fizic perfect”.

Iar dacă anterior doar specula că ar putea fi imun, acum s-a arătat convins de acest lucru.

În timp ce Donald Trump „se simte grozav”, numărul infectărilor cu coronavirus de la Casa Albă a sărit de 30

Pe doi octombrie, președintele american Donald Trump și soția sa, Melania Trump, au fost testați pozitiv cu coronavirus. Republicanul a ajuns apoi la spital, acolo unde a avut acces la cele mai bune medicamente posibile, inclusiv un tratament experimental care a fost dovedit eficient, însă nu a fost deocamdată aprobat pentru folosire la scară largă.

Potrivit revistei Asian Scientist, anticorpii folosiți în tratamentul pe care l-a primit Trump au fost obținuți din eșantioane de sânge de la trei pacienți din Singapore.

După externare, Donald Trump a transmis mai multe mesaje pe Twitter, în care a susținut că se simte grozav, că oamenii nu ar trebui să se teamă de această boală și nici să lase coronavirusul să le domine viața.

„Bună! Poate m-ați recunoscut. Sunt președintele vostru preferat. (…) Vreau ca toată lumea să primească același tratament ca președintele vostru. Mă simt perfect. Cred că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat (virusul). Tot răul a fost spre bine”, a spus el apoi, într-un mesaj video.

Entuziasmul său, însă, nu pare a fi împărtășit. Dr. Jonathan Renier, profesor de medicină la Universitatea George Washington, a declarat că președintele SUA ar fi „singurul pacient de pe planetă care primește această combinație specifică de medicamente”.

Între timp, Casa Albă a devenit un adevărat focar de coronavirus, cu cel puțin 34 de infectări înregistrate. Numărul apare într-un memoriu intern datat miercuri și obținut de ABC News. El a fost distribuit în rândul conducerii Agenţiei Federale pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, parte a Departamentului pentru Securitate Internă al SUA și agenția responsabilă oficial de gestionarea crizei COVID-19.

Alegerile prezidențiale din Statele Unite vor avea loc în data de 3 noiembrie.

Ultima oră
08:22 - A patra zi de grevă a Societății de Transport București. O parte dintre tramvaie și troleibuze au reluat activitatea
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință