Dosare penale pentru fraudă la vot la două secţii din județul Gorj

Dosare penale pentru fraudă la vot la două secţii din județul Gorj

La două secţii de vot din comuna Mătăsari, județul Gorj, autoritățile fac cercetări pentru fraudă la vot după ce mai mulţi cetăţeni ar fi introdus în urnă câte două buletine de vot pentru funcţia de primar, unul având ştampila de control, iar celălalt nu.

Anunțul a fost făcut, duminică, de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Victor Ţuhaşu.

”La data de 27 septembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei Nr. 3 Poliţie Rurală Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la o secţie de votare din comuna Mătăsari, un număr de opt persoane ar fi introdus în urnă câte două buletine de vot pentru funcţia de primar, unul având ştampila de control, celălalt nu, acest aspect fiind observat de către un bărbat care se prezentase pentru a-şi exercita dreptul de vot. La o altă secţie de votare din comuna Mătăsari, poliţiştii din cadrul Secţiei Nr. 3 Poliţie Rurală Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că două persoane au introdus în urnă câte două buletine de vot pentru funcţia de primar, unul având ştampila de control, celălalt nu, acest aspect fiind observat de către membrii comisiei”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, conforn Agerpres.

În ambele cauze, la faţa locului s-a deplasat echipă operativă constituită la nivelul subunităţii, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot.

Neamţ: Prefectul a sesizat la 112 că un alegător a primit buletinul de vot ştampilat

Și Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Biroul Electoral Judeţean Neamţ a fost sesizat de către prefectul George Lazăr că un alegător a primit, la o secţie de vot din oraşul Bicaz, buletinul de vot deja ştampilat.

”La secţia 119 Bicaz, un alegător a primit un buletin de vot deja ştampilat pe candidatul PSD la preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene. Alegătorul a sunat la 112, am sunat şi eu la 112 şi la Biroul Electoral Judeţean Neamţ şi am făcut sesizare”, a declarat prefectul George Lazăr.

Totodată, prefectul a mai precizat că a făcut o altă sesizare la 112 după ce în localitatea Bahna s-au înregistrat peste 100 de voturi cu urna mobilă, cifră mare în comparaţie cu alegerile locale din anii trecuţi.

Năvodari: Un cetățean a distrus mai multe buletine de vot

Un alt incident s-a petrecut în Năvodari, Constanța. Mai exact, duminică dimineață, în jurul orei 8.30, poliția a fost sesizată după ce un alegător a distrus mai multe buletine de vot.

Incidentul s-a petrecut la secția 311. În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că un bărbat ar fi primit câte un buletin de vot în plus și, după ce ar fi aplicat ștampila în cabină, ar fi constatat acest lucru.

De aceea, cetățeanul a rupt celelalte două buletine de vot, care erau în plus.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

Fraudă la o secție de votare din Olt

Pe de altă parte, un cetățean din județul Olt a votat cu două cărți de identitate diferite.

Un bărbat de 28 de ani, din comuna Colonești, cu reședința în comuna Cungrea, a votat la secția din Cungrea folosind actul de identitate al concubinei sale.

Apoi, bărbatul s-a prezentat la o altă secție de votare, unde a votat cu propria carte de identitate.

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții IPJ Olt, poliția s-a deplasat la fața locului și a întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „fraudă la vot”.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori