Două persoane ucise și alte patru rănite de un atacator înarmat într-o clădire guvernamentală din Moscova. O fetiță de 10 ani e în stare gravă

Două persoane ucise și alte patru rănite de un atacator înarmat într-o clădire guvernamentală din Moscova. O fetiță de 10 ani e în stare gravă
Foto simbol: Hepta.ro / Sputnik / Pavel Bednyakov

Două persoane au fost ucise și alte patru au fost rănite de un atacator care a deschis focul, marți, într-o instituție publică din Moscova, au anunțat autoritățile locale, potrivit The Moscow Times.

Rusia: Două persoane ucise și alte patru rănite de un atacator înarmat într-o clădire guvernamentală din Moscova

„Ca rezultat al împușcătorilor comise de către o persoană necunoscută, două persoane au fost ucise”, a anunțat primarul capitalei ruse, Serghei Sobyanin, pe Twitter.

Ministerul rus de interne a precizat că atacatorul era un bărbat în vârstă de 45 de ani, locuitor al Moscovei, și că a fost dus la secția de poliție.

Adjuncta primarului, Anastasia Rakova, spune că persoanele omorâte erau angajate în centrul administrativ. Este vorba despre un paznic și un administrator.

Potrivit Anastasei Rakova, alte patru persoane au fost rănite în incident, printre care și o fetiță în vârstă de 10 ani. Copila este în stare gravă și a fost dusă la un spital pediatric, iar adulții sunt în operație.

Atacul a avut loc într-un birou guvernamental multifuncțional care se află în sud-estul Moscovei și care se ocupă de o gamă largă de chestiuni administrative.

Odată ce au început împușcăturile, publicul prezent și întreg personalul centrului administrativ au fost evacuați din clădire.

Ministerul rus de interne a menționat că atacatorul a intrat în centru „și a început să tragă în cetățenii aflați acolo, după care a încercat să se ascundă”. Un om al legii era la fața locului și „a reușit să îl prindă și să îl neutralizeze”.

Mai multe agenții de știri susțin că atacatorul ar fi un fost militar, potrivit The Moscow Times. Cu toate acestea, identitatea sa și motivele pentru care a comis atacul încă nu au fost dezvăluite publicului.

Comitetul de investigații al Rusiei, care se ocupă de infracțiuni majore, a deschis o anchetă penală în urma incidentului.

Atacatorul va fi supus și unui examen psihiatric.

Împușcăturile în masă sunt un eveniment rar în Rusia, însă țara a fost marcată deja de două incidente similare în acest an – unul la o școală, iar un altul la o universitate – astfel că parlamentarii ruși au demarat demersurile pentru a înăspri legislația care reglementează accesul la arme.