”Efectul Netflix”: De ce femeile din Occident pleacă în Coreea de Sud în căutarea ”bărbatului perfect” (VIDEO)

”Efectul Netflix”: De ce femeile din Occident pleacă în Coreea de Sud în căutarea ”bărbatului perfect” (VIDEO)
Captură video din serialul sud-coreean ”Crash Landing on You” (Netflix). Captură Video: The Swoon / YouTube

Multe tinere din Occident au plecat în Coreea de Sud în căutarea ”bărbatului perfect” după ce au văzut mai multe seriale sud-coreene pe Netflix. Cercetătoarea Min Joo Lee, care studiază politica de gen și de rasă, a analizat acest fenomen.

Popularitatea tot mai mare emisiunilor coreene a coincis cu o creștere constantă a numărului de femei care călătoresc în Coreea de Sud, notează CNN. În 2005, în această țară au ajuns 2,3 milioane de femei și 2,9 milioane de bărbați. În 2019, ultimul an înainte de pandemie, au mers aproape 10 milioane de femei și 6,7 milioane de bărbați.

Efectul serialelor sud-coreene de pe Netflix

Min Joo Lee a stat de vorbă cu 123 de femei, majoritatea din America de Nord și din Europa. Cele mai multe stăteau ziua în cămine, uitându-se la emisiuni coreene, iar seara ieșeau în oraș să socializeze și în căutarea bărbatului „răbdător, atent și romantic”, așa cum este portretizat tânărul sud-coreean în aceste seriale și emisiuni.

Multe au fost dezamăgite.

Mina, o studentă în vârstă de 20 de ani din Maroc, a spus că a ajuns în orașul sudic Busan anul trecut, după ce a văzut mai multe emisiuni k-pop. Bărbații pe care i-a văzut la televizor au fost prezentați ca fiind „bogați, frumoși, respectuoși, protectori”, dar în realitate i s-a întâmplat ca într-o noapte să fie pipăită într-un bar și a simțit că unii coreeni tind să creadă că femeile străine sunt mai deschise la sexul ocazional decât cele din țara lor.

Bărbații sunt la fel peste tot, a spus Mina.

Cercetătoarea Min Joo Lee a ajuns la aceeași concluzie și mai spune că bărbați au simțit că pot să se poarte urât cu femeile din alte țări.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:19 - Protestatarul Marian Ceaușescu îi demască pe falșii revoluționari din politica românească: „Iliescu nu a ieșit pe 21 decembrie în stradă. În 1989 dacă făceai parte din PCUN erai și revoluționar”
20:16 - Pietoni revoltați! În mijlocul unui trotuar îngust din Alba Iulia au fost montați stâlpi de iluminat: „Facem, dar nu gândim”. Autoritățile susțin că au respectat proiectul rețelei de iluminat public
20:09 - Casa Albă: SUA consideră că este nevoie urgentă de o detensionare în Israel și Cisiordania
20:06 - Cum a ajuns Marian Ceaușescu să îi acorde titlul de „cel mai mincinos politician” lui Rareș Bogdan
19:55 - Care sunt veniturile protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Nu am ieșit în stradă pentru bani”
19:50 - Două activiste din Germania sunt dispuse să sterilizeze gratis câinii din Gorj, însă numai trei primari susțin inițiativa
19:49 - UE lucrează la noi sancțiuni împotriva Rusiei însă țările membre nu se grăbesc să le voteze
19:44 - Marian Ceaușescu povestește cum a fost bătut cu brutalitate la Mineriadă: „Văd că la putere tot ăștia sunt, de asta stau în stradă pentru că în 1989 am avut un ideal”
19:31 - Plaja de la Tuzla a dispărut peste noapte. Viceprimar: „Curenții trag tot nisipul”
19:28 - Protestatarul Marian Ceaușescu: „Am refuzat mulți bani, de multe ori din partea politicienilor. Mi-au propus să conduc Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor”