Multe tinere din Occident au plecat în Coreea de Sud în căutarea ”bărbatului perfect” după ce au văzut mai multe seriale sud-coreene pe Netflix. Cercetătoarea Min Joo Lee, care studiază politica de gen și de rasă, a analizat acest fenomen.
Popularitatea tot mai mare emisiunilor coreene a coincis cu o creștere constantă a numărului de femei care călătoresc în Coreea de Sud, notează CNN. În 2005, în această țară au ajuns 2,3 milioane de femei și 2,9 milioane de bărbați. În 2019, ultimul an înainte de pandemie, au mers aproape 10 milioane de femei și 6,7 milioane de bărbați.
Min Joo Lee a stat de vorbă cu 123 de femei, majoritatea din America de Nord și din Europa. Cele mai multe stăteau ziua în cămine, uitându-se la emisiuni coreene, iar seara ieșeau în oraș să socializeze și în căutarea bărbatului „răbdător, atent și romantic”, așa cum este portretizat tânărul sud-coreean în aceste seriale și emisiuni.
Multe au fost dezamăgite.
Mina, o studentă în vârstă de 20 de ani din Maroc, a spus că a ajuns în orașul sudic Busan anul trecut, după ce a văzut mai multe emisiuni k-pop. Bărbații pe care i-a văzut la televizor au fost prezentați ca fiind „bogați, frumoși, respectuoși, protectori”, dar în realitate i s-a întâmplat ca într-o noapte să fie pipăită într-un bar și a simțit că unii coreeni tind să creadă că femeile străine sunt mai deschise la sexul ocazional decât cele din țara lor.
Bărbații sunt la fel peste tot, a spus Mina.
Cercetătoarea Min Joo Lee a ajuns la aceeași concluzie și mai spune că bărbați au simțit că pot să se poarte urât cu femeile din alte țări.