EMA anunță că vaccinarea cu cea de-a treia doză poate începe. Ce persoane ar putea primi serul anti-COVID

EMA anunță că vaccinarea cu cea de-a treia doză poate începe. Ce persoane ar putea primi serul anti-COVID
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE // EMA anunță că vaccinarea cu cea de-a treia doză anti-COVID poate începe. Agenția Europeană a MEdicamentului a dat undă verde pentru cea de-a treia doză de ser.

Oficialii EMA au transmis că statele membre UE pot începe să administreze cea de-a treia doză de ser anti-COVID. Pentru moment, recomandarea vizează doar administrarea serului produs de Pfizer și BioNTech, iar pentru Moderna există în prezent o analiza în curs.

Specialiștii sunt de părere că această doză este necesară, în special, persoanelor vulnerabile, cu un răspuns imun slab la primele două doze.

Momentan, EMA nu a dat un raport oficial al situației, dar a dat undă verde statelor membre UE pentru administrarea serului.

Știrea inițială: Datele privind eficiența și siguranța celei de-a treia doze avaccinului produs de Pfizer vor fi analizate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA). Potrivit compniei, rapelul cu cea de-a treia doză ar trebui să fie administrat la 6 luni după a doua doză de vaccin la persoane cu vârste de cel puţin 16 ani, transmite Reuters.

Compania farmaceutică a depus o cerere la EMA, care va efectua o evaluare rapidă a datelor, rezultatul fiind aşteptat ”în următoarele câteva săptămâni”.

Vineri, compania americană Moderna a anunţat că a solicitat EMA aprobarea suplimentară a rapelului vaccinului său, la o doză de 50 de micrograme.

Vaccinurile în două doze ale Moderna şi Pfizer se bazează pe tehnologia mARN.

Luni, EMA a mai anunţat că evaluează datele referitoare la administrarea unei doze suplimentare de vaccin la persoanele cu imunitate slabă. Rezultatul evaluării va fi publicat la momentul potrivit.

Ultima oră
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde anumite derapaje și atacuri la persoană, precum cele la care am asistat / Menținerea unității partidului e esențială
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot
09:16 - Gina Pistol a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre divorţul care a marcat-o