Enoriașii ruși, îndemnați de Patriarhul Kirill să meargă la război: „Dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa”

Enoriașii ruși, îndemnați de Patriarhul Kirill să meargă la război: Dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa
Foto: captura video.

Patriarhul Kirill al Rusiei îi încurajează pe ruși să meargă la război, după mobilizarea militară anunțată de președintele Putin. Ierarhul spune să nu le fie frică de moarte pe fondul mobilizării.

Enoriașii ruși, îndemnați de Patriarhul Kirill să meargă la război

„Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară și nu uitați că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică”, precizează NNEXTA.

Miercuri dimineață, Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia, pentru a ”salva” regiunile Herson, Donbas și Zaporojie de „neonaziști”. Este vorba despre regiunile în care oamenii lui au spus că se vor desfășura referendumuri de alipire la Rusia în perioada 23 – 27 septembrie.

Rugăciune pentru Vladimir Putin

Patriarhul Kirill al Moscovei îi îndeamnă pe ruși să se roage pentru Vladimir Putin, comandanții militari și politicienii țării. Potrivit acestuia, numai cu ajutor divin aceștia vor putea lua deciziile corecte în războiul din Ucraina.

„Astăzi, trăim un moment foarte dificil, așa că rugăciunea noastră este una specială. Ne rugăm pentru șeful statului nostru și comandantul suprem, Vladimir Vladimirovici Putin, care poartă o responsabilitate deosebită. Rugăciunea noastră este și pentru toți comandanții militari și cei care dețin puterea.

Marii cneji de care ne amintim astăzi, Alexandr Nevski și Daniel al Moscovei, au reușit să îmbine misiunea politică, misiunea militară, conducerea trupelor și a armatei cu sfințenia lor. Și poate că acea combinație este o garanție că o țară care are acest tip de conducere nu va comite niciodată crime militare”, a transmis Patriarhul Kirill.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Tragedie ca într-un thriller polițist la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins arătându-și organele genitale în apropierea unei școli. La două zile, criminalul a fost prins și, ulterior, declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală
20:00 - Un notoriu mercenar rus, veteran din Transnistria, a fost lichidat de ucraineni în contraofensiva din Herson
19:55 - Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestora
19:53 - Eduard Hellvig (SRI): Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică
19:29 - Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: Creșterea impozitelor pe locuințe nu va avea efect asupra persoanelor cu venituri mici
19:07 - Eugen Tomac, în Parlamentul European: Cui servește menținerea României și Bulgariei în afara frontierelor UE? Avem dreptul să fim tratați în mod corect (VIDEO)