Gérard Depardieu s-a lepădat de Satana: Imagini inedite de la ritualul din Catedrala Alexandru Nevski din Paris (FOTO)

La doar o săptămână după ce fusesearestat pentru că a condus în stare de ebrietate, Gérard Depardieu a decis să treacă la cele sfinte şi să se lepede de satana. Actorul în vârstă de 71 de ani a cerut să fie botezat şi să se alăture bisericii ortodoxe ruse, scrie Le Figaro.

Ceremonia a avut loc pe 4 septembrie la Catedrala Sfântul Alexandru Nevski din Paris, lăcaş de cult ce ţine de Patriarhia din Moscova.

Gérard Depardieu s-a lepădat cu zel de Satana

lujba ortodoxă în cursul căreia a fost botezat Depardieu a fost condusă chiar de Jean de Doubna, mitropolitul bisericilor ortodoxe de tradiţie rusă din Europa occidentală, Regatul Ţărilor de Jos şi Scandinavia.

Potrivit martorilor, actorul francez a respectat ritul ortodox al botezului. După ce s-a lepădat de Satana – element-cheie al ceremoniei – respectat şi îndeplinit „cu un zel incontestabil” de Depardieu, actorul s-a întors către Est şi a recitat din Crez. Depardieu a fost dus apoi în faţa altarului unde a fost stropit cu apă sfiinţită din cap până în picioare.

Gérard Depardieu esteşi cetăţean rus din 2013, decretul fiind semnat de Vladimir Putin, actorul stabilindu-se o perioadă în Rusia.

Actorul vrea sătreacă şi pe la Iudaism

Catolic dar nepracticant, Depardieu nu a fost niciodată botezat până acum, afirmă site-ul orthodoxie.com. De notat că actorul francez se convertise la islam în 1967, apoi a aprofundat o perioadă budismul şi hinduismu. Culmea este că după ce a trecut la ortodoxie, actorul a declarat că plănuieşte să treacă și la iudaism…

Gérard Depardieu, care a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul din „Cyrano de Bergerac” (1990), a jucat în peste 200 de filme şi producţii de televiziune. Este recunoscut pentru roluri din filme ca „1900/ Novecento” al lui Bernardo Bertolucci, „La Chèvre” al lui Francis Veber, „Le dernier métro” al lui François Truffaut, „Green Card” al lui Peter Weir şi miniseria „Le Comte de Monte Cristo”.

Ultima oră
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc