Erdogan a criticat atitudinea liderilor occidentali față de Putin

Erdogan a criticat  atitudinea liderilor occidentali față de Putin
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan este de părere că atitudinea politicienilor occidentali față de președintele rus Vladimir Putin este greșită. Anunțul a fost făcut în cadrul unui interviu pentru TRT. citat de Haberler.

Erdogan critică Occidentul pentru atitudinea față de Putin

În cadrul aceluiași interviu, Erdogan a vorbit și despre ultima întâlnire cu dictatorul rus și a numit-o pozitivă.

„Pentru că nu privim pe nimeni aici prin ochii unui inamic. Privim prin ochii unui prieten și, astfel, punctul nostru de vedere duce la o abordare cu adevărat sinceră din ambele părți. De asemenea, așa cum știți, atitudinea Occidentului nu este aceeași atitudine care se potrivește politicienilor în acest moment. Ce fel de atitudine manifestați față de el, veți primi în schimb”, a spus președintele turc.

Erdogan a remarcat că există dezacorduri între ei din cauza războiului din Ucraina, dar Turcia trebuie să mențină relațiile bilaterale cu Rusia „pe baza intereselor reciproce”.

Portul Odesa, bombardat de ruși

Reamintim că pe 22 iulie, Ucraina, Turcia, Rusia și Națiunile Unite au semnat un acord de la Istanbul pentru exportul de cereale din porturile ucrainene.

În dimineața zilei de 23 iulie, trupele ruse au atacat Odesa cu patru rachete, lovind portul comercial. Reprezentantul comandamentului Forțelor Aeriene Yuri Ignat a spus că rușii au ajuns acolo unde erau depozitate cerealele.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a spus că bombardarea portului Odesa este scuipatul lui Putin în fața președintelui turc Recep Tayyip Erdogan și a secretarului general al ONU António Guterres.

Ministerul turc al Apărării a spus că Rusia i-a asigurat că nu sunt implicați în bombardarea portului maritim Odesa.

Ulterior, Ministerul rus al Apărării a confirmat atacurile asupra portului, spunând că ar fi atacat un șantier naval.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!”
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi
15:09 - Centrul Bucureștiului este blocat de protestatarii care îi susțin pe George Simion și pe Diana Șoșoacă
14:53 - Alexandru Arșinel a fost înmormântat în aplauzele celor care l-au iubit