Escaladare periculoasă a propagandei la televiziunile rusești: „Un război nuclear pare o certitudine”

Escaladare periculoasă a propagandei la televiziunile rusești: „Un război nuclear pare o certitudine”
Foto: Facebook/ Kirilo Timoșenko

Propaganda rusă amplifică tema folosirii armelor nucleare, după ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri decretarea mobilizării parțiale în Rusia. Potrivit unui analist militar pro-Kremlin, un război nuclear pare o certitudine în acest moment.

Discursul nuclear propagat de televiziunile din Rusia

„Singurul lucru de care Occidentul se teme astăzi este posibilitatea ca Rusia să folosească armele sale nucleare tactice. În această privință, cuvintele spuse de Vladimir Putin sunt foarte valoroase.

Cu toate acestea, în Occident ei se gândesc la ele și analizează care ar fi circumstanțele pentru ca Rusia să folosească un asemenea argument”, afirmă Igor Korotcenko, devenit în ultimele luni analistul militar favorit al televiziunilor rusești.

Amintim că Vladimir Putin a amenințat în discursul susținut miercuri dimineața că Rusia nu va ezita să răspundă la „șantajul nuclear” pe care pretinde că anumite state membre NATO îl practică față de Moscova.

Vladimir Putin nu poate declanșa Armaghedonul doar apăsând un buton roșu de la Kremlin. Și nu se știe dacă vechile focoasele ale Rusiei mai funcționează, scrie Veronica Andrei într-un editorial Ziare.com.

Putin nu poate începe Al Treilea Război Mondial apăsând pur și simplu un buton

Vladimir Putin nu putea fi mai clar. „Nu blufez”, a spus el, în legătură cu amenințarea sa nucleară. Dar vestea bună este că Putin nu poate începe Al Treilea Război Mondial apăsând pur și simplu un buton roșu de pe biroul său de la Kremlin.

Dacă decide să lanseze un atac nuclear, ordinul trebuie să treacă prin cel puțin trei straturi de verificări puse în aplicare pentru a preveni lansarea accidentală sau neautorizată a rachetelor nucleare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Tragedie ca într-un thriller polițist la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins arătându-și organele genitale în apropierea unei școli. La două zile, criminalul a fost prins și, ulterior, declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală
20:00 - Un notoriu mercenar rus, veteran din Transnistria, a fost lichidat de ucraineni în contraofensiva din Herson
19:55 - Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestora
19:53 - Eduard Hellvig (SRI): Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică