Eugen Tomac: În acest moment se poate spune cât se poate de limpede adio gazoductului Nord Stream 2. Mutările Kremlinului obligă UE să aplice sancțiuni și să regândească toată politica energetică (VIDEO)

Eugen Tomac: În acest moment se poate spune cât se poate de limpede adio gazoductului Nord Stream 2. Mutările Kremlinului obligă UE să aplice sancțiuni și să regândească toată politica energetică (VIDEO)
Foto: Facebook @ Eugen Tomac

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că Uniunea Europeană a pregătit sancțiuni fără precedent împotriva Federației Ruse, spune eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP. „În acest moment se poate spune cât se poate de limpede adio gazoductului Nord Stream 2”, a declarat el, luni, la Știrile B1 TV prezentate de Luiza Cergan, unde a comentat decizia lui Vladimir Putin de a recunoaște independența teritoriilor separatiste din estul Ucrainei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Eugen Tomac (PMP), pe B1 TV: Mutările Kremlinului obligă UE să aplice sancțiuni și să regândească toată politica energetică

Întrebat cât de mult contează sancțiunile cu care a fost amenințată Federația Rusă, eurodeputatul a explicat: „Rusia știa și a fost anunțată că vor fi luate o serie de măsuri fără precedent împotriva unor entități ale statului rus, împotriva Federației Ruse și, atenție, împotriva unor cetățeni ruși care desfășoară diferite activități în state membre NATO. Chiar în urmă cu două săptămâni am participat la o ședință de lucru cu președinta Comisiei Europene și ne-a anunțat cu acel prilej că a fost mandatată de către statele membre să pregătească lista de sancțiuni, și ne-a și anunțat că ceea ce a pregătit Uniunea Europeană înseamnă în mod real sancțiuni fără precedent. În acest moment se poate spune cât se poate de limpede adio gazoductului Nord Stream 2”.

„În mod clar, toate aceste mutări pe care le-a făcut Kremlinul în aceste zile obligă Uniunea Europeană, pe de o parte, să aplice o serie de sancțiuni și, doi, să regândim toată politica noastră energetică, să nu mai depindem de Federația Rusă. Pentru că, plecând de la premisa că Rusia se poate democratiza, Uniunea Europeană, statele membre s-au alimentat cu resurse din Federația Rusă, resurse pe care, în loc să le folosească pentru a-și dezvolta țara, le-a folosit pentru înarmare și iată că astăzi avem 200.000 de militari ruși pregătiți oricând să înceapă o ofensivă spre vest. Deocamdată, ținta este Ucraina, dar nu putem ști niciodată ce ambiții poate avea Federația Rusă”, a adăugat Eugen Tomac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)