EXCLUSIV // Crimă oribilă: O femeie și-a sufocat bebelușul imediat după ce l-a născut. Cum a fost descoperită fapta și ce pedeapsă a decis instanța

EXCLUSIV // Crimă oribilă: O femeie și-a sufocat bebelușul imediat după ce l-a născut. Cum a fost descoperită fapta și ce pedeapsă a decis instanța

Venirea pe lume a unui copil este considerată, în general, de părinți, drept o binecuvântare. Există, însă, și situații dramatice. În acest caz se află o femeie din orașul Brezoi, județul Vâlcea, protagonista unei întâmplări desprinsă parcă dintr-un film de groază.

În toamna anului 2019, o femeie în vârstă de 37 de ani și-a ucis copilul la scurt timp după ce l-a născut. Bebelușul care ar fi trebuit să fie ținut la pieptul mamei sau intubat, a avut o soartă greu de imaginat.

Femeia din Vâcea a născut singură, acasă, în data de 17 octombrie 2019, într-un apartament din orașul Brezoi. Copilul era viu, un bebeluș de sex masculin. Nu a apucat să respire prea mult la lumină, pentru că mama sa i-a introdus în gură o șosetă, l-a învelit într-un prosop și l-a pus într-o găleată de plastic, potrivit unei informări transmise deParchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, pentru B1.ro.

După „tratamentul” sadic aplicat fiului, femeia a plecat la spital, pentru consultație.

„La data de 18 ocombrie 2019, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Brezoi au fost sesizaţi telefonic de către un doctor cu privire la faptul că, la o unitate spitalicească s-a prezentat o femeie de 37 de ani, căreia i s-a stabilit diagnosticul de ‘retracţie de placentă’, fiind trimisă în regim de urgenţă la o unitate spitalicească din judeţul Vâlcea unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, constatându-se starea de lăuzie”, informa Poliţia Judeţeană Vâlcea în 2019.

Femeia care și-a ucis bebelușul, condamnată la închisoare

După apelul personalului medical, polițiștii au descins la domiciliul femeii, unde au descoperit copilul, fără suflare, ascuns sub o grămadă de haine.

„Probatoriul administrat în cauză a relevat, ca stare de fapt, că inculpata, în seara zilei de 17.10.2019, în timp ce se afla singură la locuința sa din orașul Brezoi, județul Vâlcea, a născut, neasistată de vreun cadru medical, un copil de sex masculin, viu, căruia i-a suprimat viața, imediat după naștere, obturându-i gura cu un obiect din material textil (șosetă).

L-a învelit într-un prosop, după care l-a pus într-o găleată de plastic și l-a ascuns sub mai multe obiecte de îmbrăcăminte din baia locuinței sale, unde au fost identificat a doua zi, cadavrul nou-născutului, de către lucrătorii de poliție, sesizați în legătură cu săvârșirea faptei”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea pentru B1.ro.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că femeia locuia într-un apartament, fără forme legale, singură. Concubinul său era plecat la muncă, în străinătate, potrivitVocea Vâlcii.Femeia din Vâlcea are 4 copii. În urmă cu 6 ani a fost suspectă de crimă, după ce i-a murit o fetiță, la naștere.

În urma crimei săvârșite în octombrie 2019, femeii i s-a întocmit fosar penal și a fost condamnată definitiv la 7 ani de închisoare, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.