EXCLUSIV // Franța ia în calcul ridicarea restricțiilor de la granița cu Marea Britanie și suplimentează capacitatea de testare, în urma cozilor cu 1.400 de români blocați. Răspunsul Ambasadei pentru B1.ro

EXCLUSIV // Franța ia în calcul ridicarea restricțiilor de la granița cu Marea Britanie și suplimentează capacitatea de testare, în urma cozilor cu 1.400 de români blocați. Răspunsul Ambasadei pentru B1.ro

Ambasada Franței de la București vine cu precizări în contextul neînțelegerii dintre Marea Britanie și Franța, care a determinat cozi uriașe la graniță. Autoritățile franceze însă,vin cu vești bune. Au în vedere ridicarea restricțiilor de circulație și vor suplimentacapacitatea de testare.

„Franța ia în considerare recomandarea Comisiei Europene de a ridica restricțiile de circulație. După cum a indicat secretarul de stat pentru Afaceri europene, Clément Beaune, Franța este mai deschisă către Marea Britanie decât orice altă țară europeană, datorită protocolului negociat vizând domeniul sănătății.

Având în vedere necesitatea de a prezenta un test negativ pentru a intra în Franța din Regatul Unit, ceea ce este un imperativ al sănătății, au fost puse la dispoziție resurse suplimentare pentru a permite intrarea cat mai rapidă în Franța. Portul Calais va rămâne deschis și un decret publicat joi în Jurnalul Oficial al Republicii Franceze autorizează în mod excepțional șoferii de camioane, care vin din Regatul Unit, să conducă în ziua de Crăciun și duminica următoare pentru a le permite să se întoarcă cât mai repede acasă, după redeschiderea frontierei”, a transmis Ambasada Franței în România pentru B1.ro.

Rezultatele testelor se obțin în 40 de minute.

Furnicar la granița dintre Marea Britanie și Franța. Mii de români blocați

În ziua de Ajun, 24 decembrie, mii de oameni au rămas blocați la graniță, pentru accesul în Franța, din cauza procedurii de testare anti-COVID-19. Printre aceștia, în jur de 1.400 de români. MAE a oferit în cursul zilei mai multe precizări, pentru B1 TV.

Pe marginea tensiunilor a comentat și comisarul european Adina Vălean: „Am solicitat măsuri proporţionale şi nediscriminatorii, precum şi ridicarea restricţiilor ce afectează şoferii de camion (…) Regret faptul că Franţa nu a urmat recomandările noastre”.

Peste 50 de state de pe glob au impus noi restricții călătorilor din Marea Britanie, după descoperirea noii tulpini de COVID-19. Restricțiile cu cel mai puternic impact sunt cele din Franța. Cursele trenurilor și feriboturilor care traversează Canalul au fost suspendate timp de 48 ore. Astfel, au fost provocate blocaje masive pe șosele. Peste 10.000 de șoferi de campioane au rămas blocați la graniță.

Ultima oră
08:02 - Patru persoane au murit, după un grav accident de circulație în județul Caraș-Severin. Una dintre victime avea 16 ani
07:48 - România, printre destinațiile preferate de nevaccinați, datorită măsurilor mai relaxate. „Au cerut un zbor doar dus”
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”