Exilarea prințului Harry: Primul „decret” al Regelui Charles al III-lea

Exilarea prințului Harry: Primul „decret” al Regelui Charles al III-lea
Foto: Hepta - Alpha Press / Alpha Press EDITORS NOTE: PLEASE NOTE THE DOCUMENTS IN THE IMAGE HAVE BEEN BLURRED. EDITORIAL USE ONLY. There shall be no commercial use whatsoever of the photograph (including any use in merchandising, advertising or any other non-editorial use). The photograph must not be digitally enhanced, manipulated or modified in any manner or form when published. The photograph is for press usage until 7th October 2022. It must not be used after this date without prior, written permission from Royal Communications.

Regele Charles al III-lea nu se gândește să îngroape securea „războiului” cu fiul său, prințul Harry, și cu soția acestuia, Meghan Markle. Noul suveran al Marii Britanii arată că poate fi și nemilos, după cum scrie The Daily Beast.

Potrivit surselor, primul „decret” al  Regelui Charles al III-lea va viza „exilarea” prințului Harry din Regatul Unit.

Acest scenariu îl urmează pe cel din 1936, abdicarea lui Edward al VIII-lea

The Daily Beast arată că fiul Reginei Elisabeta a II-a are de gând să urmeze scenariul crizei provocate în 1936 de abdicarea lui Edward al VIII-lea. După acea decizie, care a șocat Marea Britanie, Edward și soția lui au fost obligați să trăiască pentru tot restul vieții în afara granițelor Regatului Unit.

„Maniera în care a tratat familia regală abdicarea a făcut ca fostul rege și consoarta sa să fie priviți de aproape toți britanicii ca niște oameni mărunți, nedemni de încredere și chiar trădători. A fost o operațiune măiastră, la care a lucrat neobosită mai ales Regina Mamă”, a povestit o sursă de la Buckingham.

Mai mult decât atât, un fost angajat al Palatului a dezvăluit că discursul Regelui Charles la urcarea pe tron nu a însemnat o împăcare, iar faptul că le-a întins lui Harry și Meghan o ramură de măslin reprezintă doar o încurajare „să-și clădească o nouă viață peste Ocean”.

Prințul Harry și Meghan vor primi locuri în spate la încoronare

La fel ca la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, și la încoronarea lui Charles al III-lea, Prințul Harry și Meghan vor primi locuri în spate lângă prințesele Beatrice și Eugenie.

Astfel, este exclusă  continuare în serviciul public regal, de reprezentanți ai monarhiei britanice, așa cum își imaginau și sperau cei doi.

Faptul că relațiile sunt „de gheață” este demonstrat de reacțiile prințului Harry, care a ignorat invitația tatălui său de a lua cina la Balmoral, în seara decesului Reginei Elisabeta a II-a. Atunci, ducele de Sussex s-a simțit jignit fiindcă lui Meghan i s-a refuzat accesul pe domeniul Balmoral și a preferat să fugă, cu o cursă de linie, spre Londra, în loc să rămână alături de tatăl și fratele său.

Urmăriți B1TV.ro și pe